DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Pénzügyi engedményt kapnak az F1-es csapatok a több sprint miatt

Megtörtént a bejelentés a 2023-as Formula-1-es sprintekről, a duplájára nőtt versenyszám miatt pedig valószínűleg nagyobb engedményt kapnak a csapatok.

A 2021-es szezonban bemutatkozó sprintversenyek vegyes véleményt váltottak ki a rajongókból és a szakértőkből egyaránt, s az eredeti és az idei három sprinthétvégét követően a 2023-as szezonra hat ilyen formátumú hétvégét tervez az F1. A csapatok eddig is leírhattak 150000 amerikai dollárt sprintenként a költségvetésből, ráadásként pedig kaptak egy extra 100000-es engedményt az esetleges versenybalesetek okozta károk javítására.



Mivel a következő szezonban duplájára nő a sprinthétvégék száma, elkerülhetetlen volt növelni az összegen, ráadásul most már a Racing News 365 értesülései szerint 400000 dollárt írhatnak el a csapatok sprintenként, ami azt jelenti, hogy az év végi pénzügyi jelentésükben összesen 2,4 millió dollárt írhatnak le a sprintek költségei miatt büntetlenül. A hivatalos bejelentésre a Motorsport Világtanács jóváhagyásáig azonban várnunk kell.

Már meg is történt közben a hivatalos bejelentés az F1 részéről a 2023-as sprinthétvégéket illetően. A Formula-1 megerősítette a hat hétvégét, azt pedig, hogy hol rendeznek ilyen versenyeket, ide kattintva tudjátok elolvasni!

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: