DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Horner válaszolt a Ferrarival kapcsolatos hírekre

Christian Horner kifejtette véleményét a Mercedesen belüli erőviszonyokról, illetve szót ejtett a Ferrarinál megüresedő csapatfőnöki pozícióról is. A hírek szerint megkeresték őt az olaszok.

A Red Bull nagyszerűen teljesített 2022-ben, hiszen mind az egyéni, mind a konstruktőri világbajnoki címet elhódítottak - utóbbit 2013 után először. Az idei évig a Mercedes dominálta a Formula-1-et, elvéve ezzel a Red Bull addigi pozícióját, hiszen az osztrákok előtte négy esztendőn át voltak legyőzhetetlenek, mígnem most visszaszerezték a Formula-1 trónját.



 

Horner visszavárja a Mercedest

A szabályváltozások után a Mercedes nehezen vette fel a ritmust idén, mígnem visszaküzdötték magukat a konstruktőri harmadik helyre, s ha a szezon egy kicsit hosszabb, még talán a Ferrarit is elkapják. A Red Bull vezetője az Autosport Díjátadón nyilatkozott a Sky Sports-nak.

„Mindkét versenyzőjük nagyszerű idényen van túl” – kezdte Horner. „Az, hogy George Lewis előtt végzett első mercedeses évében, igazán meggyőző teljesítmény, de azt gondolom, hogy Lewis továbbra is a legjobbak közé sorolható. Úgy véljük, hogy jövőre a Mercedes visszatér a harcba az élmezőnyhöz és a Ferrari is fejlődni fog. Nagyon kemény szezon vár ránk jövőre.”

Öt ferraris vezetőt is túlélt már Horner

Nem érdekli az olasz meló

Miután a Scuderia már évek óta a szabályváltozásokat hozó 2022-es szezonra gyúrt, mégis a 22 versenyből 1-et a Mercedes nyert meg, nem meglepő, hogy Mattia Binotto és a csapat útjai év végén elváltak. A pletykák szerint az olaszok meg is keresték Christian Hornert, ő azonban nem kíván élni ezzel a lehetőséggel.

„Nem lepett meg a döntésük, abban az értelemben, hogy a hatodik csapatvezetőjüket fogják kinevezni az én regnálásom alatt. Nyilván ez a Ferrari döntése, de nehéz lehet Binottónak, hiszen jó autót építettek és versenyképesek voltak” – mondta a Red Bull csapatfőnöke.

Ami a Ferrarinál megüresedett pozíciót illeti, Horner elmondta, hogy nincsenek tervei a Red Bullon kívül, ráadásul a csapat jelenlegi helyzetében nehezen is volna értelmezhető az ő távozása. „Elhivatott vagyok a Red Bull iránt. A kezdetektől fogva itt vagyok, így ezer szállal kötődöm a csapathoz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: