DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

„Nem lepődtem meg” – Horner már a hatodik Ferrari-csapatfőnököt várja az F1-ben

A Red Bull csapatfőnöke a hírek szerint mehetne Mattia Binotto helyére a Ferrarinál, de inkább marad mostani csapatánál. Az nem lepte meg, hogy Binotto távozik Maranellóból.

Az már eldőlt, hogy Mattia Binotto az év végén elköszön a Ferrari F1-es csapatától, az utódja sorsáról viszont hivatalosan még nem született döntés a Scuderiánál. Binotto négy idény után veszi a kalapját és búcsúzik Maranellótól, ebben a négy szezonban pedig több csatát is megvívott a Red Bull-lal, illetve személy szerint Christian Hornerrel is. 2019-ben éppen Horner kezdte el forszírozni a Ferrari motorügyét, amelynek végén a csapatnak paktumot kellett kötnie az FIA-val és eldobta a következő két szezonját, idén pedig egymás ellen harcoltak a vb-címért, amiből ismét a Red Bull jött ki jobban.

-00121035_449



Ennek apropóján Hornert is megkérdezték kollégája távozásáról:

„Nem igazán lepődtem meg ezen. Ez nyilvánvalóan a Ferrari döntése. Nyilván nagyon nehéz neki 28 év után távozni, főleg hogy idén nagyszerű autójuk volt, és egyértelműen versenyképesnek bizonyultak. Szerintem most már a hatodik különböző csapatfőnökük ellen fogok versenyezni, amióta a Red Bullnál vagyok” – mondta a Sky Sports kérdésére Horner.

 

Horner marad a Red Bullnál

Egyes források szerint egyébként őt magát is megkereste a Ferrari vezetősége, John Elkann és Beneditto Vigna, de Horner egy állítólag gigafizetésre is nemet mondott, és marad a Red Bullnál.

„Nagyon elkötelezett vagyok a Red Bull mellett. Én a kezdetek óta itt vagyok már, és nyilvánvaló, hogy nagyon erős kötődés alakult ki.”

-00121035_452_1

Egyes források szerint Horner mehetne Binotto helyére, de nem akar
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: