DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Leclerc: Ezért mások az én csatáim Verstappennel

Míg Lewis Hamiltonnal számos alkalommal ütközött a holland, a ferrarissal vívott harcok során egyetlen összeérés sem történt a 2022-es F1-es idényben – a monacói elmondta, szerinte minek köszönhető ez.

Több ütközés is kísérte Max Verstappen és Lewis Hamilton végletekig kiélezett világbajnoki versenyfutását a 2021-es Formula-1-es szezonban, sőt a két rivális még az idei Sao Pauló-i Nagydíjon is összetalálkozott a pályán. Ellenben Charles Leclerc-rel az idei összecsapások során egyszer sem keveredett kontaktba a Red Bull-os, pedig az első nagydíjakon kemény harcokat vívtak egymással.

Amikor arról kérdezték a Ferrari versenyzőjét, minek köszönhető, hogy más a dinamikája Verstappen ellene vívott csatáinak, mint amikor Hamilton a holland ellenfele, így válaszolt a monacói vb-ezüstérmes az Auto Motor und Sportnak:

f1-verstappen-leclerc-redbull-2022-miami



„Nagyon jól ismerjük egymást, de nem hiszem, hogy ez az oka, hogy csendesebbek a köztünk zajló csaták. Úgy gondolom, hogy a különbség Max és Lewis tavalyi összecsapásaihoz képest, hogy mi más pontján jártunk a szezonnak. A mi harcaink az idény elején történtek. Utána vagy én vezettem nagyon a bajnokságban, vagy Max előzött meg jócskán. Olyankor nem vállalsz olyan sok kockázatot. Szóval inkább a bajnokság alakulásához volt ennek köze. Ha 2023-ban a végéig harcolunk, akkor szerintem keményebb lesz a verseny” – tette hozzá Leclerc.

Pedig Leclerc és Verstappen csatái sem voltak mindig kontaktmentesek: az egymást egészen a gokartos éveikből ismerő ellenfelek legemlékezetesebb összeérése a 2019-es Osztrák Nagydíjon történt, amikor a hajrában a holland a pályáról leszorítva előzte meg a ferrarist. Rögtön utána a Brit Nagydíjon már nem hagyta magát Leclerc sem – arra a felvetésre, hogy a három évvel ezelőtti esetek is szerepet játszanak-e abban, hogy mostanában simábbak az összecsapásaik, így reagált a monacói:

„Utáltam, ahogy az osztrák futam alakult. Úgy gondoltam, nem lehet úgy vezetni. De amikor a stewardok azt mondták, hogy azt engedélyezik, én voltam az első, aki üdvözölte ezt a hozzáállást. Szeretek keményen, a határon csatázni a pályán. Én így szeretek versenyezni. Remélhetőleg láthatunk majd ilyen csatákat a jövőben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: