DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo még támogatja is Piastrit

A Red Bull-lal és a McLarennel is futamgyőztes Daniel Ricciardo jövőre hiányozni fog a rajtrácsról. Helyét honfitársa, Oscar Piastri veszi át a wokingiaknál, de Ricciardo egyáltalán nem neheztel.

Egyrészt azért is, mert a két évvel ezelőtt még nagyon kapós ausztrál teljesítménye valóban meg sem közelítette sem a saját korábbi, sem csapattársa, Lando Norris szintjét az elmúlt két szezonban. Az új tervezésű autóra végképp nem érzett rá, így ha nem Piastri, akkor bárki más is érkezhetett volna a helyére, valószínűleg a McLaren nem akarta volna megtartani.

A körülményekről az In the Fast Lane podcastjében beszélt az érintett, tapasztalt ausztrál. „Gyorsan történtek az események akkoriban, senkit nem is tudok hibáztatni érte. Nem Oscar hibája, hogy ilyen szituációba kerültem, sajnos már érett, hogy valami ilyesmi fog történni.”

Ricciardo nem neheztel sem Piastrira, sem Webberre


„Természetesen Mark Webber is mindent megtett, végezte a munkáját, hogy patronált pilótájának minél biztosabb F1-es ülést találjon, nem haragszom rá. Kívülről nem is látszik mindig minden egyértelműen, mi mindannyian a legjobb munkát akarjuk végezni. Egy héttel a hivatalos bejelentés előtt, a zandvoorti hétvége során már felhívtam Piastrit és gratuláltam neki, hogy üléshez jut jövőre.”

„Bár nyilván nem a saját helyemen szerettem volna, de akkoriban tényleg érezhetően gödörben voltam, ami a pályafutásomat illeti és azzal voltam elfoglalva, hogy saját magammal egyenesbe jöjjek végre. Szimpatizálok Piastrival és átérzem az örömét. Élete egyik legcsodálatosabb pillanata lesz, hogy bemutatkozhat a Formula-1-ben, valóra válik egyik nagy álma. Kár lenne, ha ennek nem tudna őszintén örülni” – tette hozzá Ricciardo, aki a jövő évben a Red Bull harmadik számú versenyzője lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: