DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Gasly nem bánta meg a Red Bull-os kalandot

Pierre Gasly pályafutása idejekorán ért véget az energiaitalosok színeiben, a francia azonban a nehézségek ellenére is hálával gondol vissza a közös évekre, a karrierjén pedig semmit sem változtatna.

A Red Bull-családtól távozó Pierre Gasly 2017-ben, a Toro Rosso színeiben debütálhatott a királykategóriában, 2019-ben pedig máris az anyacsapatnál, a Red Bullnál találta magát, Dr. Helmut Markóék ugyanis őt választották a Renault-hoz távozó Daniel Ricciardo utódjának. A nagy lehetőség azonban hamar rémálomba fordult, hiszen folyamatosan jelentős lemaradásban kullogott csapattársa, Max Verstappen mögött, a gyenge eredmények következtében pedig a szezon felénél visszaültették őt a Toro Rossóba, helyét pedig az ellentétes utat járó Alex Albon foglalta el a holland csapattársaként. Gasly az utóbbi években azonban rendkívüli mentális erejéről tett tanúbizonyságot, hiszen az azóta AlphaTaurivá vedlő alakulat színeiben több dobogós helyezést is bezsebelt, legnagyobb sikere pedig kétségkívül a 2020-as Olasz Nagydíj csodaszámba menő megnyerése volt a faenzai alakulat színeiben. A középmezőny egyik legerősebb versenyzőjévé váló francia a 2023-as szezont már az Alpine kötelékében kezdheti meg, miután nyolc évet követően búcsút mondott a karrierjét egyengető Red Bullnak.



Az egyszeres futamgyőztes a nehézségek ellenére meleg szívvel gondol egykori munkaadójára, noha újabb lehetőséget már nem kapott a nagycsapatnál. „Tudom, hogy a Red Bullnál töltött idő rendkívül hasznos volt abból a szempontból, hogy megértsem, versenyzőként mire van szükségem. Most már sokkal tisztább elképzeléseim vannak ezzel kapcsolatban. Amikor odakerültem, még nem volt határozott szemléletmódom azzal kapcsolatban, hogy milyen típusú pilóta vagyok és mire van szükségem, mostanra azonban már van. Tisztában vagyok a vezetési stílusommal, valamint azzal, hogyan tudom a legjobbamat nyújtani. Úgy gondolom, sokat tanultam az elmúlt öt évben, de természetesen a legszebb emlékek a jó eredményekhez fűződnek” – idézi a francia versenyzőt a RaceFans.

„Egyáltalán nem neheztelek rájuk. Ez volt az én karrierutam és a közös történetem velük. Hiszem, hogy minden úgy történt, ahogyan meg volt írva. Sokat tanultam, ezáltal sokkal erősebb versenyzővé váltam. Azok a tapasztalatok is hozzájárultak ahhoz, hogy az a személy legyek, aki most vagyok. Érettebbé váltam mind a pályán, mind azon kívül, ha pedig engem kérdeznek, én semmiért nem cserélném el azokat az éveket. 26 éves vagyok, és tudom, hogy évről évre fejlődöm. Nem tudom, meddig tart ez, de érzem, hogy a legjobb még csak ezután következik, emiatt pedig nagyon hálás vagyok mindenért” – mondott köszönetet Gasly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: