DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
F1

Hamilton és Alonso támogatják az F1 terveit

Mindkét világbajnok üdvözölte, hogy a sportág F1 Academy néven új női bajnokságot indít a fiatal hölgyversenyzőknek, mivel véleményük szerint jobb lehetőségeket kell teremteni a tehetségek számára.

Az Abu Dhabi Nagydíj hétvégéjén jelentették be hivatalosan, hogy 2023-ban F1 Academy néven indul új széria az utánpótlásban. A sportág által támogatott bajnokságot a gokartból vagy a kisebb juniorszériákból érkező nők számára írják ki, ezzel is segítve a felkészülésüket.

Mindez azért is fontos, mert a szintén hölgyek számára létrehozott W Series nem igazán váltotta be a hozzáfűzött reményeket, valamint a sorozat komoly anyagi gondokkal küzd jelenleg. Ezeket a terveket abszolút támogatja Lewis Hamilton és Fernando Alonso is, akik úgy gondolják, szükséges volt ez a lépés a Formula-1 részéről.



„Ha tényleg kutatást végeznénk arról, hogy miért van ekkora hiány a nőkből, és miért nem kapnak lehetőséget, akkor valószínűleg vissza kellene menni a gokartig, és rájönnénk, hogy nem egyenlők a feltételek” – idézte Hamilton szavait a RacingNews365. „Azokban az években, amikor én versenyeztem ott, talán csak két vagy három lány indult a fiatalok között. Befogadóbb környezetet kell teremtenünk és akkor nagyobb lesz a fiatal nők száma ezen a pályán” – tette hozzá a hétszeres világbajnok, akivel a rutinos spanyol pilóta is egyetértett.

„Szerintem ez a helyes út, ez egy jó kezdeményezés. Sokféle forgatókönyv létezik arra, hogyan lehet a nőket bevezetni a sportba, de nagyon természetesen kell bánnunk velük már fiatal koruktól kezdve. Azoknak a lányoknak, akiknek szenvedélyük a motorsport, a lehető legjobb létesítményeket és anyagokat kell biztosítani, amikor erre szükség van” – vélekedett a kétszeres világbajnok, aki jövőre már az Aston Martin csapatát erősítheti.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: