DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso: A visszatérés nem ad garanciát a sikerre

Egy pilóta nem kerülhet rögtön csúcsformába, mikor visszatér a sportágba Fernando Alonso szerint. A spanyol úgy látja, neki is idő kellett, pedig már tavaly is élvezte a versenyzést.

2018 végén a McLaren tagjaként jelentette be a Formula-1-ből való távozását Fernando Alonso, aki ezek után 2021-ben mégis visszatért, igaz akkor már az Alpine színeiben. A kétszeres világbajnok a szünet alatt más szériákban is képes volt bizonyítani rátermettségét, az F1 azonban hiányzott neki saját bevallása szerint.

A spanyol versenyző most elárulta, motiváltsága ellenére voltak kétségei azzal kapcsolatban, vajon képes lesz-e megfelelő szinten teljesíteni a visszatérése után.

„A sportba való visszatérés sosem jelent garanciát arra, hogy rendben leszel és versenyképes tudsz maradni, pedig még élvezed az F1-ben való versenyzést. Emiatt már akkor is voltak aggályaim, amikor két évvel ezelőtt a 2020-as fiatal pilóták tesztje előtt tartottam bemutatót. Igazából tavaly sem voltam elégedett teljes mértékben a teljesítményemmel és a szezonommal, idén viszont sokkal inkább igen, és készen állok a következő kihívásra” – értékelte az elmúlt két idényt Alonso, aki úgy látja, neki is időre volt szüksége ahhoz, hogy újra élvezni tudja a versenyhétvégéket.



„Nem szabad alábecsülni a sportba való visszatérés nehézségeit. Szükséged van néhány futamra vagy akár egy teljes szezonra, hogy újra 100 százalékosnak érezd magad, és ez történt velem is, most viszont boldog vagyok és nagyon jó szinten érzem magam” – összegezte a 41 éves versenyző.

Alonso a visszatérésének hátterére is kitért a Motorsportnak adott interjúban. Az Alpine-tól az Aston Martinhoz távozó pilóta elmondta, főként az új szabályok miatt kezdett el újból érdeklődni.

„Nem tudom, észrevettétek-e, de 2018-ban még az első szárnyamra is azt írták rá, hogy viszlát később, szóval az nem volt igazi búcsú. A fejemben utána különböző kihívások jártak. Szerettem volna versenyezni Daytonában, a Dakaron, Le Mans-ban, és harcolni akartam a WEC bajnokságáért is. A Formula-1 akkoriban nem volt prioritás, nem gondolkoztam ezen, de szeretem a sportágat, és úgy éreztem, hogy az új szabályokkal kicsit minden átrendeződhet, ami a csapatok helyzetét vagy versenyképességét illeti. Otthon még mindig néztem a futamokat és igen, a szabályokat elhalasztották 2022-re, de 2021-ben még így is visszajöttem” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: