DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Szállodai hallban rúgta ki Steiner Schumachert

A német versenyző nyilvános helyen tudta meg, hogy jövőre nem lesz a Haas tagja: a Bild szerint Abu Dhabiban, a szálloda előcsarnokában közölte vele a rossz hírt Günther Steiner.

A csapatok közül a Haas döntött utoljára egyik 2023-as versenyzői ülése sorsáról – bár az utolsó bejelentés Logan Sargeant érkezése volt a Williamshez, a csapat már Austinban leszögezte, az amerikai újonc kap lehetőséget, amennyiben megszerzi a szuperlicenszet. Ellenben a Haasnál a pilótakérdés egészen a szezonzáróig nyitott volt. Mick Schumacher csak a csütörtöki médiaesemények előtt tette közzé a posztot, hogy jövőre nem lesz Formula-1-es versenyző, melyet követően a csapat megerősítette Nico Hülkenberg érkezését.



A német Bild lap számolt be arról, hogy Schumacher távozása már a Sao Pauló-i Nagydíj hétvégéjén nyílt titok volt, csak éppen a versenyzőt nem tájékoztatta még róla csapata. Ugyancsak a Bild volt az, amely a Brazília utáni, Abu Dhabi előtti hétfőn megírta, hogy Hülkenberget választotta a csapat.

Információik szerint szerdán, azaz a bejelentés előtti nap informálta Günther Steiner a döntésről a kétszeres pontszerzőt. Erre az Abu Dhabiba érkezés után került sor, a Rotana Resort szálloda halljában.

A Bild még hozzáteszi: Schumacher és a Haas között sosem zajlottak komoly tárgyalások a 2023-as versenyzői szerződésről, annak ellenére, hogy az istálló opcióként emlegette a 23 éves – most már – ex-F1-est.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: