DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wolff: Egyáltalán nem számít, hogy Russell legyőzte Hamiltont

A Mercedes csapatfőnöke szerint teljesen irreleváns, hogy ebben a szezonban George Russell 35 ponttal legyőzte Lewis Hamiltont, mert úgysem a győzelemért harcoltak.

Sokan előre megjósolták, mégis némileg furcsa látvány, hogy Lewis Hamilton a hosszú, Valtteri Bottas mellett töltött évei után egyszer csak vereséget szenvedett saját csapattársától, méghozzá nem is akárhogyan. A gyenge, de folyamatosan erősödő Mercedesszel Russell 35 ponttal többet szerzett, mint a hétszeres világbajnok. Pole-pozíciót és futamgyőzelmet is bezsebelt, miközben Hamiltonnak egyik sem sikerült idén.

Csapatfőnöke azonban egyáltalán nem tartja ezt fontosnak, ahogy azt sem, hogy megszakadt Lewis Hamilton győzelmi rekordja, 2007 óta tartó karrierje során ugyanis minden évben legalább egy futamot sikerült megnyernie. 2022-ben viszont ez nem sikerült, ráadásul a világbajnoki összetett legjobb öt helyezettje közül is kicsúszott, mert végül még Sainz is legyőzte.

„Úgy gondolom, Lewis idén is nagyon jó volt. Többször is maga alatt láthattuk idén, például amikor teljesen kimerült a versenyek után, több napon is azt tapasztaltuk, hogy nagyon nehéz számára ez az időszak. De a konkrét győzelmi rekordja nem igazán fontos, nem hinném, hogy sokat számít neki. Sokkal inkább arra helyezte a hangsúlyt, hogy a következő szezont minél jobban megalapozhassuk” – ecsetelte véleményét Toto Wolff Abu Dhabiban a Formula.hu munkatársának jelenlétében.

Hamiltonnak idén sem a pole-pozíció, sem a futamgyőzelem nem jött össze


„George Russell-lel remek csapatot alkotnak, együtt fejlesztették egyre jobbra az idei versenyautót. Régóta ismerem őt, ami az emberi oldalát illeti, sokkal jobb személyiség, mint akár 10 évvel ezelőtt. Idén tanúsított felfogása és hozzáállása kiemelkedő volt, miközben nem tudott nyerni az év folyamán.”

„Igen, Russell 35 ponttal legyőzte őt az év végén, de ez egyáltalán nem számít. Nem a világbajnoki címért küzdöttek és Brazília kivételével még a futamgyőzelmekért sem. Nem hiszem, hogy bármelyiküknek is annyira fontos lenne, hogy második, harmadik, vagy negyedik-ötödik helyen végeznek az évben” – tette hozzá Wolff.

Mi is úgy gondoljuk, hogy Hamiltonnak nem számított az, hogy hat év után először ismét vereséget szenved csapaton belül, rögtön azután, hogy az egyértelműen hátvédnek szerződtetett Bottas távozott a Mercedestől?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: