DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hill szerint Ricciardo jó helyzetbe kerülhet a közeljövőben

Hamarosan ismét a Red Bull kötelékébe tartozhat Daniel Ricciardo, ami új ajtókat nyithat számára Damon Hill szerint. Az 1996-os világbajnok úgy véli, elképzelhető egy helycsere házon belül.

Stabil teljesítményt nyújt a Red Bull istállójánál Sergio Perez, ám a Brazíliában történtek miatt úgy tűnik, némileg megromlott a viszony közte és csapattársa, Max Verstappen között. Amennyiben ez a helyzet nem javulna jövőre, akkor benne van a pakliban Damon Hill szerint, hogy a holland ismét Daniel Ricciardóval lehet egy csapatban.

Az ausztrál versenyző számára már nem maradt hely a mezőnyben 2023-ra, azonban már a pilóta és az energiaitalosok is egyértelműen utaltak arra, hogy a következő évben tartalékpilóta lehet a Red Bull istállójánál. Ez akár a visszatérésre is jó lehetőséget biztosíthat Hill meglátása alapján.



„Elég érdekes lehet, ha belegondolunk, hogy a jelek szerint milyen problémák voltak Max és Sergio között. Mondjuk úgy, ha eltörik a játékukat, akkor Daniel Ricciardo lehet a legjobb helyzetben. Ez az otthona, és nagyon sokat köszönhet a Red Bull alakulatának, szóval nagyon szeretne visszatérni oda. És mi történik, ha a tékozló fiú visszatér? Sokkal jobb helyzetben lehet, miután másutt már sokat tanult” – idézte az 1996-os világbajnok szavait a PlanetF1.

Az egykori F1-es pilóta úgy látja, sok múlik azon a csapaton belül, hogy Verstappennek mik a kívánságai.

„Biztos vagyok benne, hogy Sergio megállapodása biztosítva van és még sokáig ott lesz, de ha megromlik a kapcsolatuk, és működésképtelenné válik, akkor az a gyanúm, Maxnak elég nagy hatalma lesz a csapaton belül” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: