DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Russell: Utolért minket a valóság

A brazíliai győzelem után józanító pofonként hatott George Russell és a Mercedes számára az Abu Dhabiban elért ötödik hely: a brit tudja, hogy emelniük kell a szintet 2023-ban.

Míg egy héttel korábban a Sao Pauló-i Nagydíjon kettős győzelmet aratott a Mercedes, Abu Dhabiban sokkal haloványabb teljesítményt nyújtott a csapat. Lewis Hamilton végül meg sem látta a kockás zászlót, de George Russellnek sem volt esélye a Red Bullok és a Ferrarik ellen, így ötödik lett – igaz, a fiatalabb brit dolgát még egy veszélyes bokszutcai kiengedésért begyűjtött öt másodperces büntetés is nehezítette.

russell-f1-abudhabi-dppi



Ennek ellenére úgy érzi Russell, hogy nem feltétlenül volt elérhetetlen a pódium az idényzárón sem: „Igen, egyértelműen, ha a dolgok egy kissé másképp alakulnak” – felelte az erre irányuló kérdésre az F1.com kameráinak. „Erős rajtot vettünk, aztán viszont rosszul helyezkedtem, így pozíciót veszítettem Landóval szemben. Utána jó volt a tempó, de azzal a bokszkiállással véget is ért igazából a versenyünk.”

„Hosszú, kemény és fárasztó futam volt. Örülök, hogy megláttam a kockás zászlót. Rendkívül büszke vagyok a csapatként elvégzett munkánkra és fejlesztéseinkre ebben a szezonban. Nyilvánvaló, hogy utolért minket a valóság és jelezte, hogy még hosszú út áll előttünk, de most várjuk a holtidényt.”

Bár a Mercedes számára összességében csalódáskeltő lehetett a 2022-es esztendő az előző évek egyeduralmát követően, az összesen tizenkilenc (!) top 5-ös helyezést begyűjtő Russell így is talált bőven pozitívumot az elmúlt hónapokban:

„Úgy gondolom, egyértelműen egy jellemépítő szezon volt ez számunkra csapatként, de számos pozitívumra tekinthetünk vissza. Személy szerint ott volt nekem az első pole-pozícióm és az első győzelmem – figyelembe véve, milyen idényünk volt, ezek óriási eredmények. De mindnyájunkban magasak a várakozásai. Ebben a csapatban magammal szemben is nagyok az elvárások, és tudjuk, hogy emelnünk kell a szintet, ha fel akarjuk venni a versenyt a kékbe öltözött srácokkal.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: