DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ocon örül, hogy Hamiltonhoz hasonlóan legyőzte Alonsót

A Formula-1-ben végül mindig a pontok számítanak, abban pedig kétségkívül Esteban Ocon zárt jobban kétszeres bajnok, de nagyon peches csapattársához képest. A technika látványosan Alonsóval szúrt ki.

A tavaly tapasztalt barátság az idei évben a pályán és azon kívül is láthatóan véget ért Esteban Ocon és Fernando Alonso között. Tavaly nyáron még óriási közös ünneplésbe kezdtek a Hungaroringen, amikor Alonso körökön át önfeláldozóan védte csapattársát a felzárkózó Hamiltontól hátvédként, végül pedig ennek komoly szerepe volt, a francia megnyerte a Magyar Nagydíjat.

Idén azonban már többször is összezördültek, a pályán ugyanis Ocon többször is érthetetlenül keményen védte pozícióját a spanyol pilótával szemben, némileg tönkretéve ezzel mindkettejük stratégiáját. Végül Ocon tizenegy egységgel szerzett többet, mint Alonso, aki a fele szezont azzal volt kénytelen eltölteni, hogy technikai hiba miatt kiállni kényszerült a versenyekről (Ocon alatt mindössze kétszer, Alonso alatt viszont hatszor állt meg az autó, többnyire erős pontszerző helyről kiejtve).

Alonso és Ocon szikrázó küzdelmeket vívott a pályán, de a spanyol volt pechesebb a technikával


„Nekem is megvoltak a magam gondjai az autóval, de az biztos, hogy jó érzés, hogy csapattársként ugyanúgy legyőztem Alonsót az összetettben, mint annak idején Hamilton. Fernando egy nagyon nagyon gyors pilóta és egyértelmű volt, hogy magas szinten kell teljesítenem, ha elé akarok kerülni” – mondta el véleményét Esteban Ocon a Formula.hu munkatársának jelenlétében.

„Valóban elégedettséget okoz, hogy előtte végezhettem. Az egyetlen dolog, amit sajnálok, hogy ebben az évben nem jött össze, az a dobogós helyezés. Sok különböző körülménynek betudható, hogy végül nem sikerült egy sem. Remélhetőleg viszont a jövő évben ezt a hiányosságot többszörösen is pótoljuk” – tekintett előre az egyszeres futamgyőztes francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: