DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Most még talán nem is tudom, mennyire fog ez nekem hiányozni

Vettel pályafutása utolsó versenyét pontszerző helyen zárta, ami alakulhatott volna jobban is egy jobb stratégiával. Még nem is tudja, mennyire fog neki hiányozni a Formula-1.

Már a szombati időmérő edzésen megmutatott valamit a régiből Sebastian Vettel, aki a kilencedik helyre kvalifikálta magát, majd a futamon az Alpine-okkal küzdött a pozíciókért, ám végül az eltolt egykiállásos taktika nem úgy sült el, ahogy azt az Aston Martin elképzelte.

Örülök, hogy pontot szereztem, de azt kívánom, bár előrébb végeztem volna, mert úgy megelőzgettük volna az Alfa Romeót” – kezdte Vettel Jenson Buttonnek a futam után, utalva arra, hogy így pontegyenlőséggel maradtak le a konstruktőri hatodik helyről.

„Ma egy kicsit máshogy zajlottak az előkészületek a versenyre, de amint kialudtak a lámpák, semmi más nem érdekelt. Azonban sajnos nem a legjobb stratégiára mentünk rá, mindenesetre ez egy nagy nap volt, és örülök, hogy ennyi mosolygós arcot láthatok. Szerintem jobban fog hiányozni nekem ez az egész, mint azt most gondolom.”



Ami a versenyt illeti, Vettel elmondta, hogy úgy döntöttek, hogy kint maradnak, de amint elkezdtek elkopni a gumik, mindenki kikerülte őket. „Sajnos ez volt ma a leglassabb stratégia, nem is nagyon élveztem, de a végén így is jót csatáztam Daniellel, ám nem tudtam eléggé közel kerülni hozzá.”

Ezt követően Vettel megragadta az alkalmat, hogy szóljon néhány szót a rajongókhoz, utoljára: „Nem tudom, mit mondhatnék még. Az elmúlt két szezon csalódást keltő volt sportszakmai szempontból, azonban a hasznomra vált az élet más területein. Rájöttem, milyen kiváltságosak vagyunk, hogy itt versenyezhetünk, ami bizonyos mértékű felelősséggel is jár.”

„Ezt szeretném most továbbadni a többi versenyzőnek, mert ezáltal olyan erő van a kezünkben, amivel inspirálhatjuk a rajongókat, s bár vannak nagyobb és fontosabb dolgok az életben, minthogy körbe-körbe kocsikázzunk, de nekünk ez az életünk, s ezáltal rendkívül fontos értékeket oszthatunk meg a világgal. Köszönöm mindenkinek a támogatást és azt a sok szeretetet, amit kaptam! Köszönöm!”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: