DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Verstappen: Ezt nehéz lesz megismételni

Max Verstappen szerint egyedülálló évadot zárt a Red Bull Abu Dhabiban, Sergio Perez pedig az ezüstérem elvesztése ellenére is elégedett az idei szezonban elért eredménnyel.

Max Verstappen idei 15. győzelmével ért véget a Formula-1 2022-es szezonja Abu Dhabiban, a Red Bull azonban némileg keserű szájízzel vonulhat el a téli szünetre, hiszen Charles Leclerc és a Ferrari elorozta Sergio Perez elől az ezüstérmet. A mexikói a futam legvégén érte utol a második helyen haladó Leclerc-t, megelőznie azonban már nem sikerült a monacóit, így be kell érnie a harmadik pozícióval, ami az egyéni bajnokságot illeti.



„Sajnos ez van, de összességében elégedett lehetek ezzel az eredménnyel. Mindent beleadtam, emellett csapatként is a legjobbunkat nyújtottuk az egész szezonban, biztos vagyok benne, hogy jövőre még erősebben térünk majd vissza. Nagyszerű pillanatokkal szolgált ez az év és hihetetlen csatákban volt részünk. Véleményem szerint idén egy kicsit megszenvedtem a gumik menedzselésével a futamokon, ebben remélhetőleg előrelépést érünk el jövőre, hogy összességében erősebbé válhassunk” – összegzett némileg csalódottan Perez.

Csapattársa, a világbajnoki címet is megszerző Verstappen stílusosan egy újabb győzelemmel zárta rekordhalmozó szezonját, amit a holland szerint nehéz lesz megismételni a jövőben. „Az egész futam a gumikezelésről szólt. Szerintem remekül osztottuk be a közepes gumikat, aztán pedig az első körtől kezdve odafigyeltem a keményekre, egészen a leintésig. Hihetetlen, hogy újra győzni tudtunk itt, és egészen elképesztő, hogy ez volt a 15. futamgyőzelmem. Az egész szezon élvezetes alakult, ahogy a csapattal azért dolgoztunk, hogy ekkora sikereket érhessünk el. Nehéz lesz hasonlót produkálni a jövőben, de kiváló motivációt jelent ahhoz, hogy megpróbáljuk” – nyilatkozta Verstappen a futam leintését követően.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: