DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sainz elégedett az idei szezonnal

Összességében egy jó idényen van túl a Ferrari csapata Carlos Sainz szerint. A spanyol pilóta úgy látja, minden korábbi hiba ellenére elégedettek lehetnek azzal, hogy a győzelmekért csatázhattak.

Fantasztikus formában kezdte a 2022-es évet a Ferrari, sokáig pedig úgy tűnt, akár mindkét vb-címet megszerezhetik az idény végén. Az olaszoknak végül csalódniuk kellett, hiszen a Red Bull ünnepelhetett helyettük az egyéni és a konstruktőri győzelem miatt.

Ebben szerepet játszott, hogy az energiaitalosok kiküszöbölték a kezdetleges gondokat, Max Verstappen is kiválóan szerepelt, a Ferrarinál pedig rengeteg hiba következett be. Utóbbiak ellenére Carlos Sainz szerint van minek örülni, hiszen nagyot léptek előre a tavalyi évhez képest.



„Úgy gondolom, hogy végül is ez egy jó szezon volt a csapat számára. El kell gondolkodni azon, hogy honnan indultunk az elmúlt esztendőben. Az, hogy újra a győzelmekért harcolunk, és küzdhettünk a bajnokságért, szerintem összességében egy jó szezont mutat. Tudom, hogy rengeteg hibát követtünk el, és nem fejlődtünk olyan jól, mint a Mercedes vagy a Red Bull, de ezek olyan dolgok, amiket a következő szezonra magunkévá teszünk. Most, hogy újra az élmezőnyben harcolunk, tudjuk azt a két-három dolgot, amin javítanunk kell” – mondta el Sainz a Sky Sportsnak.

„Egyértelmű, hogy a Red Bull egyszerűen csak egy sokkal szilárdabb csomaggal rendelkezett, amely minden pályán jól működik, míg miénk egy kicsit jobban függött a pályáktól, különösen a szezon második felében. Azt hiszem, az első félévben mindenhol gyorsak voltunk, de az év második felében egyszerűen nem fejlődtünk eléggé. A többiek egyértelműen túlfejlődtek rajtunk, különösen a Mercedes, és egy kicsit a Red Bull is. Ez már csak így megy a Formula-1,-ben. Ez az első év, amikor a csapat újra a győzelmekért küzd, így azt is láthattuk, hogy a Red Bull milyen szinten van, és hogy mit kell tennünk jövőre, ha meg akarjuk verni őket” – zárta gondolatait a maranellóiak versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: