DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Horner: Fájdalmakon mentünk keresztül

Szinte tökéletes szezont zárt a Red Bull csapata idén. Christian Horner szerint az elmúlt évek sokszor elég fájdalmasan alakultak a számukra, idén azonban minden várakozást felülmúltak.

Bár az egyéni pontversenyben nem jött össze a kettős siker, így sem lehet csalódott az osztrák istálló a 2022-ben elértek miatt. Max Verstappen már Suzukában megvédte címét, a konstruktőrök között pedig Austinban döntötték el a cím sorsát, és Sergio Perez is közel volt ahhoz, hogy az egyéni tabella második helyén zárjon.

A csapatfőnök, Chirstian Horner szerint maguk sem hittek abban, hogy ilyen magasságokba jutnak idén. „Micsoda év volt! Csodálatos a csapat számára. A kemény munka a színfalak mögött, mindazok, akiket nem láthatunk, akik herkulesi erőfeszítéseket tettek, hatalmasok voltak. Előfordultak persze hullámvölgyek és zökkenők az utunk során, de ha megnézzük, mit értünk el, az felülmúlta mindazt, amiben mi magunk is hittünk, amit elképzeltünk” – kezdte értékelését a Sky Sports kamerái előtt.



Horner úgy látja, mostani sikereik nagy jelentőséggel bírnak, hiszen 2014-től kezdve a tavalyi évig nem volt esélyük a bajnoki címre.

„Fájdalmakon mentünk keresztül. A 2014-es szabályváltozással sehol sem voltunk, de soha nem vesztettük el a hitünket. Az emberek csalódottak voltak, de a célt kell szem előtt tartani. Mindenki arra a kihívásra összpontosított, hogy újra győztes pozícióba kerüljünk. Tavaly sikerült, idén pedig egy lépéssel előrébb jutottunk. Nyolc nagyon hosszú év után visszaszerezni a konstruktőri bajnoki címet az elkötelezettségről és a hitről tanúskodik” – folytatta a szakember, aki az idény elhunyt alapítóról, Dietrich Mateschitzről is megemlékezett.

„A tavalyi év minden energiát kivett a csapat tagjából. Az idei évnek voltak magasságai és mélypontjai, több problémával is megbirkóztunk. Meg kellett küzdenünk a tulajdonosunk, Dietrich Mateschitz elvesztésével is, akinek az F1 volt a szenvedélye. Annyi versenyzőnek adott esélyt, és nekünk is. Ezt a bajnokságot neki kell ajánlanunk” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: