DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Leclerc ezüstérmes: „Ebben ma nem volt több”

Karrierje legjobbját elérve, Charles Leclerc a második helyen zárt az egyéni tabellán. A monacóinak Abu Dhabiban a futamgyőzelemre is volt némi esélye, végül a második helyért is izgulnia kellett.

Ugyan kiválóan indult számára az év, a szezon végén Charles Leclerc számára csak a második hely maradt elérhető a pontversenyben. Ezért Sergio Perezzel kellett megvívnia, az Abu Dhabi Nagydíjon viszont hosszú idő után jó volt a Ferrari versenytempója, valamint a taktikájuk is kifizetődött.

Ugyan egy darabig úgy tűnt, a futamgyőzelem is elérhető, végül a második pozícióért is nagyon hajtania kellett, mivel Perez fokozatosan egyre közelebb került hozzá az utolsó körökben. Leclerc szerint gyakorlatilag hibátlan versenyt futottak, így elégedett a mostani eredménnyel is.  

„Az első körtől az utolsóig 110 százalékban nyomtam. Tökéletes versenyünk volt és tudtam, hogy csak úgy győzhetjük le Checót, ha más stratégiát alkalmazunk és játszunk az idővel, ami nagyon jól sikerült. Működött a taktikánk, szóval nagyon boldog vagyok” – értékelt a leintést követően.



A maranellóiak versenyzője idén a vb-címért is harcban volt, de igyekezett pozitívan tekinteni a jövőre. Leclerc úgy látja, a versenytempóban voltak eddig a legnagyobb hátrányban.

„Nagyon remélem, hogy jövőre előre léphetünk és harcolhatunk a bajnoki címért, de ahhoz képest, hogy hol voltunk eddig, ez egy lépés előre. Még dolgoznunk kell a versenytempón, mivel vasárnap hajlamosak vagyunk küszködni, de a téli szünetben rajta leszünk” – zárta gondolatait a 25 éves versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: