DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hill: Sajnálom Schumachert, sokat behozott a hátrányából

Damon Hill és Michael Schumacher éveken keresztül nagyokat csatáztak a győzelmekért a ’90-es években. Mick Schumacher távozását sajnálja, Hülkenberget pedig figyelmezteti a világbajnok.

Csütörtökön hozták hivatalosan is nyilvánosságra, hogy a Haas másik ülését Kevin Magnussen mellett Nico Hülkenberg kapja meg 2023-ra, aki három év kihagyás után térhet vissza a mezőnybe. Bár 2020-ban, tavaly és idén is voltak beugrásai, amik kiválóan sikerültek, senki nem gondolta volna, hogy lesz még visszaút neki a Formula-1-be.

„Vannak aggodalmaim a visszatérésével kapcsolatban, nagyon nehéz igazán élesnek maradni, amikor ennyire sok idő telik el valódi versenyzés nélkül. Olyan ez, mint amikor folyamatosan fenni kell a késedet, hogy az mindig éles maradjon” – mondta el véleményét Damon Hill a Sky F1 adásában.

„Nico fantasztikus beugrásokkal jelentkezett az elmúlt években, mindig kiemelkedően jól teljesített, de mostanában számomra úgy tűnt, kicsit leült. Most újra fel kell kelnie és bizonyítania. Vigyáznia kell, nagyon valószínű, hogy ez lesz az utolsó esélye, amit nem hagyhat kicsúszni a kezei közül, kétszeres erővel kell küzdenie és dolgoznia, hogy jól sikerüljön a visszatérése.”

Schumacher egyelőre piros lámpát kapott, de Hill szerint még bőven lehetnek esélyei


„Mick Schumacherrel pedig együtt érzek és sajnálom, hogy távoznia kell. Borzalmasan rosszul kezdte az évet a teljesen újjászülető Kevin Magnussenhez képest, de rengeteget behozott a kezdeti hátrányából év közben (egyre többször gyorsabb is volt már a dánnál).”

„Kevin alaposan megnehezítette Mick dolgát, sokba kerültek neki azok a nagy ütközések és autótörések. Valószínűleg egyébként ezért vesztette el az ülését is, mert a csapatnak ez elképesztően sok pénzébe került. Olyan pilótát akartak, aki szinte mindig megbízhatóan vezet és ilyen tekintetben Nico Hülkenberg jó választásnak tűnik. Mick Schumacher pedig remélem, egy jó csapatnál kap tartalékpilótai státuszt, még jobban bele tud tanulni majd az F1-be és amikor készen áll rá, újra visszatérhet. Még mindig nagyon fiatal, vannak lehetőségei” – elemezte a helyzetet a ’96-os világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: