DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Végre nem csak néztem az időmérőt” – Ricciardo a Q3-ban

Az ausztrál a 13. rajtkockából bízik egy szerencsés kimenetelű (talán) utolsó nagydíjban – bár Q3-ba került, rajtbüntetés sorolta hátrébb. Nem cigánykerekezik, de örül az eredménynek.

Mindkét autóval bejutott a kvalifikáció utolsó etapjába a McLaren: Lando Norris hetedik rajtkockát szerzett Abu Dhabiban, a Red Bull, a Ferrari és a Mercedes párosa mögött, Esteban Ocon előtt.

„Ez a legjobb, amit pozíció tekintetében elérhettünk, mindenkit megelőztünk a három élcsapaton kívül. Az istálló jó munkát végzett, és Daniel is újra top 10-be jutott. Összességében jó pozícióban vagyunk. Nem voltam a legelégedettebb az autóval, nem volt elég önbizalmam, hogy megnyomjam. Ha meglett volna ez az érzés, akkor kicsit jobban szerepelhettem volna, így valamennyire csalódott vagyok” – mondta Abu Dhabiban Norris, aki az egyéni bajnokság hetedik helyezését már nem bukhatja el.



Utoljára a szeptemberi Olasz Nagydíjon szerepelt a Q3-ban Daniel Ricciardo – az ausztrál örül, hogy jó eredménnyel köszön el talán időszakosan, talán végleg a Formula-1-től. Még akkor is, ha a 10. helyet nem tarthatja meg: a Kevin Magnussennel történt interlagosi ütközés miatt három pozícióval hátrasorolják.

„Előfordult párszor idén, hogy már a Q1-ben kiestem és az időmérőt csak néztem, ezért jó érzés volt végre egy órán át az autóban lenni, látszik, hogy jobban meg is izzadtam. Egyszerűen örülök – örülök, nem cigánykerekezek azért, de boldog vagyok, hogy Q3-ra alkalmas autóm volt” – fogalmazta meg Ricciardo.

„Örültem volna, ha találok még egy-két tizedet. Nem tudom, honnan fakadt a különbség, a kör rendben volt, de úgy éreztem, hogy a középső szektorban vesztettem a sikánban. De tekintve az idei évem, egy Q3-as eredmény sosem volt biztos, szóval örülök, hogy legalább a szezon során és a csapattal utolsó nekifutásra összejött a teljes óra” – nyilatkozta a vasárnap 13. pozícióból startoló ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: