DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo: Nem tekintem úgy, hogy ez az utolsó versenyem, de…

Nem érzelemdús, hanem élvezetes hétvégét szeretne Abu Dhabiban az ausztrál – elárulta azt is, továbbra sincsenek letisztázva 2023-as tervei. Russell kapcsán első F1-es győzelmét idézte fel.

Pályafutása 232. nagydíjára készül Daniel Ricciardo – a McLarentől távozó ausztrál kihagyja a 2023-as szezont, álláspontja szerint a későbbi visszatérés opciójával. Ugyanakkor ő is elismeri, Abu Dhabi lehet Formula-1-es karrierje utolsó szereplése.

„Fejben nem tekintem úgy, hogy ez lesz az utolsó versenyem, de lehet, hogy ez a helyzet. Tudom, hogy a jövőre nézve semmi sem garantált, ezért úgy megyek ki, hogy élvezzem, nem érzelmekkel tele, azon gondolkodva, hogy vajon ez-e az utolsó. Ki akarom élvezni” – mondta Ricciardo a Formula.hu részvételével zajló csütörtöki médianapon. A tréfálkozó kedvében levő ausztrál azzal is viccelődött, jól szokott szerepelni, ha megbüntetik, ezért a Kevin Magnussennel történt Sao Pauló-i ütközés miatt kapott három rajthelyes hátrasorolás helyett eredetileg öthelyes büntetés kért.



Arra a kérdésre, vannak-e fejlemények 2023-as évével kapcsolatban, így válaszolt: „Fejlemény van, de semmi nincs még megerősítve. De haladunk előre, meglátjuk majd. Remélem, valamilyen szinten jövőre is látjátok ezt a jóképű embert.”

Az elköszönő futam és a sajtótájékoztatón azonos csoportban szereplő George Russell brazil sikere kapcsán felidézték Ricciardo egyik nagy pillanatát, a 2014-es Kanadai Nagydíjat, ahol első győzelmét érte el. A kérdés arra irányult, hogyan változott meg versenyzőként a montreali siker után.

„Észrevettem, hogy George arca is nagyobb lett kicsit... Ahogy George elmondta előttem, az ember ilyenkor már tényleg elhiszi, hogy képes rá. Addig egyszerűen nem tudja. Győztünk előtte alacsonyabb kategóriákban is, szóval azt tudjuk, hogyan kell nyerni, de ezen a szinten, mondjuk úgy, a nagy színpadon csak az ad bizonyosságot, amikor átszeljük a célvonalat és előjön az az érzés. Amikor George-ot láttam, eszembe jutottak az első győzelem érzései. Nem lehet ilyenkor nem örülni a másik sikerének. Ez életünk egyik legjobb napja, ami után minden megváltozik” – mondta Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: