DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Az FIA is vizsgálhatja Perez monacói balesetét?

Maga az elnök, Mohammed ben Sulayem nyilatkozott arról, hogy nyitottak arra, hogy utánajárjanak a mexikói időmérős autótörésének, amennyiben valaki hivatalosan ezt kéri tőlük.

A Sao Pauló-i Nagydíj után kelt szárnyra – elsősorban a holland sajtónak köszönhetően – hogy a Monacói GP időmérőjén történtek jelentik az okát annak, hogy Max Verstappen Interlagosban a csapat kérését megtagadva nem engedte át a pozícióját Sergio Pereznek. Állítólag ugyanis a mexikói szándékosan törte össze az autóját a Q3 végén, hogy így a holland előtt maradjon a másnapi rajtrácson.

perez-monaco-crash-dppi-2



A telemetriai adatokat és a belső kamerás felvételek alapján valóban kissé furcsa Perez hibája a Portier-ben, maga a Red Bull-os pilóta azonban csütörtökön határozottan tagadta, hogy szándékosságról lett volna szó a részéről.

De vajon mit szól az egészhez az FIA? Mohammed ben Sulayem elnöknek Abu Dhabiban nekiszegezték a kérdést, hogy elképzelhető-e, hogy kivizsgálják az ügyet, mire jelezte, hogy amennyiben valaki hivatalos formában ezt kéri tőlük, akkor természetesen igen:

„Még senki nem közölte velem azt, hogy szeretné ezt kivizsgáltatni. De ha van valami, amit ki kell vizsgálnunk, akkor azt örömmel tesszük. Egy dolog, amit bizton állíthatok: nem fogok félni kivizsgálni valamit vagy utánajárni valaminek” – idézi Ben Sulayem szavait a RacingNews365.com szakoldal. „Nem fogok elbújni ez elől. Sőt, magam fogom jelezni, ha valami probléma van az FIA-nál, mert ha ezt nem tennénk, sosem tudnánk fejlődni. Ezt garantálhatom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: