DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 2. szerda
F1

Vettel évek óta gondolkozik a visszavonuláson

Az elmúlt néhány esztendőben többször is felmerült a visszavonulás gondolata Sebastian Vettelben, aki elárulta, ezek a hangok idővel egyre csak erősödni kezdtek benne.

A Magyar Nagydíj hetében jelentette be visszavonulását a négyszeres világbajnok, aki 2007-ben mutatkozhatott be a sportágban. Legnagyobb sikereit a Red Bull színeiben érte el, de később a Ferrarinál is versenyképes tudott maradni.

Mint kiderült, pont ebben az időszakban kezdett gondolkozni a visszavonuláson, miután nem sikerült megismételnie példaképe, Michael Schumacher sikereit a maranellói gárdánál, mellyel már nem volt felhőtlen a kapcsolata távozásakor. 2021-ben végül mégsem akasztotta szögre bukósisakját, hanem az Aston Martin csapatához távozott, majd most onnan fejezi be pályafutását.



„Azt hiszem, kezdetben ez növekszik az emberben, és ez egy kicsit zavaró volt, mert korábban soha nem volt ilyen érzésem. Ilyen hosszú idő után viszont az életem is megváltozott, hiszem három gyerekem van otthon, és nagyon élvezem ezt a részét is. Néhány éve már, hogy felbukkantak az első gondolatok a visszavonulásról. Először a Ferraritól az Aston Martinra való váltás után gondoltunk azon, hogy lehet, hogy itt az ideje abbahagyni, vagy ez lesz az utolsó szerződésem, az utolsó pár évem” – árulta el a Beyond the Grid podcastben.

Vettel elismerte, hogy elég nagy megkönnyebbülés volt neki a döntés meghozatala, mivel azóta sokkal jobban élvezi a versenyhétvégéket.

„Sokáig gondolkodtam rajta, és igyekeztem minden oldalról megvizsgálni a dolgot, mindenféle forgatókönyvet elképzelni előre, de csak az idő fogja megmutatni, hogyan boldogulok majd. Abban biztos vagyok, hogy az élet megy tovább, úgyhogy megoldom. Azt hiszem, egyszerűen nagy megkönnyebbülést éreztem a bejelentés után, mert ez az egész életemet meghatározta. Sokat beszélgettünk erről a feleségemmel is, és magamban is igyekeztem tisztázni az érzéseimet, mivel volt egy hang, ami azt sugallta, hogy ideje továbblépni, de kezdetben ezt még eltaszítottam magamtól” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: