DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Vettel: A gyermekeim mellett akarok lenni, mikor szükségük van rám

Sebastian Vettel november 20-án végleg szögre akasztja F1-es bukósisakját, miután a négyszeres világbajnok pilóta a visszavonulás mellett döntött. Több időt szeretne együtt tölteni családjával.

2007-ben mutatkozott be éles körülmények között Sebastian Vettel, Indianapolisban, miután az előző hétvégén Kanadában hatalmasat bukó Robert Kubica helyettesítésére őt kérte fel a BMW Sauber. Már az első versenyen látszott, hogy ígéretes karrier állhat a fiatal német előtt, aki a nyolcadik, pontszerző helyen hozta be az autót a célba.

A Magyar Nagydíjtól kezdve a Toro Rossónál vette át Scott Speed helyét, majd első teljes szezonjában, 2008-ban megszerezte első győzelmét is. 2009-ben átkerült a Red Bullhoz, 2010-től 2013-ig pedig nem talált legyőzőre az ezen időszak alatt négy vb-címet bezsebelő német.



Ezt követte némi ferraris kitérő, ahol nem sikerült megismételnie példakép, Schumacher sikerét, majd az Aston Martinnál eltöltött két szezont követően a visszavonulás mellett döntött idén. Az 53 futamot nyerő pilóta elmondta, hogy nem a versenyzői személyisége volt az egyetlen énje.

„Nehéz volt meghoznom a döntést a visszavonulásról, s sokáig rágódtam is rajta, hogy mi legyen. Miután édesapa vagyok, szeretnék most már több időt tölteni a családommal és a gyerekekkel. Imádom ezt a sportot, ez volt az életem középpontja, amióta az eszemet tudom, de ahogyan van életem a pályán, úgy azon kívül is” – mondta Vettel Brazíliában, ahol a Formula.hu is jelen van.

„Az, hogy versenyző vagyok, sohasem volt az egyetlen egyéniségem. Szerintem az tesz bennünket azzá, akik vagyunk, ahogyan másokhoz viszonyulunk, nem pedig az, mit csinálunk. A céljaim megváltoztak. Eddig futamokat, bajnoki címeket akartam nyerni, most már inkább szeretném, ha láthatnám felnőni a gyermekeimet. Segíteni akarok rajtuk, ha elesnek, ott akarok lenni, mikor szükségük van rám, nem akarok ennyit távol lenni tőlük és magam is szeretnék tanulni tőlük.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: