DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso már alig várja, hogy az Aston Martint vezethesse

Még idén csatlakozhat új csapatához a kétszeres világbajnok, aki nagyon izgatott a szezonzáró utáni lehetőség miatt. A spanyol szerint főként a kényelmi szempontok kerülnek majd előtérbe a teszten.

Már az idei utolsó futam után lehetőséget kap Fernando Alonso, hogy kipróbálja az Aston Martin F1-es versenygépét. Ugyan jövőre a csapat egy új konstrukcióval áll majd rajthoz, ettől függetlenül a rutinos pilóta szerint lényeges, hogy már 2022-ben lehetőséghez jut.

„Teljesítmény szempontjából nem lesz fontos, mert az autók jövőre mindenki számára másak lesznek, de a kényelem, az ülés, a kormánykerék, a gombok, és az olyan dolgok miatt, amiket talán szívesen megváltoztatnék, hogy testre szabott legyen, jó lesz egy napot az autóban tölteni. Már nagyon várom” – idézte őt a Motorsport.

Az Aston Martin az elmúlt versenyeken a fejlődés néhány jelét mutatta, Alonso pedig elmondta, örül annak, hogy a csapat előrébb lépett, de úgy véli, addig nem lesz igazi elégedettség az istállónál, amíg nem lesznek a rajtrács elején.



„Nem hiszem, hogy a csapatuknál idén bárki is annyira az eredményeket nézné. Jó látni némi javulást, de szerintem az Aston Martin nem azért van itt, hogy ötödik, hatodik vagy mondjuk a negyedik helyen végezzen a konstruktőri bajnokságban. Azért van itt, hogy megnyerje a világbajnokságot, így erre fogunk törekedni 2023-ban és 2024-ben” – folytatta gondolatmenetét az Alpine pilótája, aki abban reménykedik, jövőre már rámosolyoghat a szerencse, idén ugyanis rengeteg problémája akadt.

„Azt hiszem, 2022 után jövőre hatalmas szerencsém lesz mindenben. Tudom, hogy Mexikó után sok szó esett erről. Ötször álltam ki idén motorproblémák miatt, de van még négy másik futam, ahol az akkumulátorral volt gond, Ausztriában nem indult be az autó, vagy egy kiállásnál elvesztettem az egyik kereket. Ez elképesztő, mert majdnem a futamok felén valamilyen gondom adódott” – zárta gondolatait Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: