DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Villeneuve sem érti Verstappen viselkedését

Azután, hogy már hetekkel ezelőtt eldőlt az egyéni világbajnoki cím sorsa, az 1997-es világbajnok egyáltalán nem érti, miért nem volt mindegy Verstappennek az interlagosi pozíció.

Azóta is csak találgatja a világ, hogy vajon miért makacsolta meg magát ilyen látványosan az egész világ füle hallatára Max Verstappen, hogy a csapat kérésének eleget téve visszaadja a hatodik helyezést Sergio Pereznek. A mexikói hoppon maradt, pedig az ezüstéremért egészen kiélezett küzdelmet vív Charles Leclerc-rel, minden pont számíthat a végelszámolásnál.

Azért is érthetetlen sokak számára Verstappen merev ellenállása a csapat kérésével szemben, mivel Perez többször is segítette tavaly és idén is a hollandot, amikor szükség volt rá. Mindenki tudja, hogy a Red Bullnál mi a hierarchia, de ráadásul nem is egy győzelmet vagy dobogót kellett volna átadnia a kétszeres világbajnoknak, csak egy hatodik helyezést.

„Egyáltalán nem értem Verstappen reakcióját, hogy egy hatodik helyezést ennyire védelmezett, miközben huszonegy versenyből tizennégyet megnyert idén. Vajon miért volt neki ennyire fontos egy hatodik hely? Nem volt teljesen mindegy neki? Semmin nem változtatott volna az ő szempontjából” – írta elemzésében Jacques Villeneuve a Formule.nl hasábjain.

Továbbra sincs egyértelmű magyarázat, miért makacsolta meg magát ilyen látványosan Verstappen


„Pereznek és a csapatnak viszont különbséget jelentett volna, ha visszacserélik a pozícióikat, ráadásul Perez olyan sokat segített már neki korábban. Nem egy dobogós helyet kellett volna feladnia Maxnak, mint ahogy ez a Sainz-Leclerc esetben történt.”

„A Red Bull csak egy kis viszonzást kért cserébe azért a munkáért, amit Perez végzett Verstappennek többször is korábban. Sergiónak fontosak lettek volna a plusz pontok, ahogy az istállónak is, akik szeretnék, hogy első és második helyen végezzen a két pilótájuk. Egyáltalán nem értem, Verstappen miért nem engedelmeskedett” – tette hozzá Villeneuve.

Kívülről a szurkolók nem láthatnak bele mindenbe, de azt nehéz lenne vitatni, hogy a tavalyi és az idei évben is igen sokat tett Perez Verstappenért és kicsit sem volt várható ez a mostani ellenszegülés.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: