DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton rekordja nem számít a Mercedesnek

Nem részesítik előnyben Lewis Hamilton futamát a csapaton belül annak érdekében, hogy életben tartsák a hétszeres világbajnok győzelmi sorozatát az Abu Dhabi szezonzárón.

Lewis Hamilton 2007-es bemutatkozása óta sohasem teljesített Formula-1-es szezont futamgyőzelem nélkül, ez a rekord azonban megtörni látszik az idei évben, mivel 2022 utolsó versenye előtt még mindig első hely nélkül áll a brit pilóta. Az istálló egyetlen győzelmét idén fiatal csapattársa, George Russell szerezte Brazíliában.

Az Abu Dhabi Nagydíj előtt a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff kijelentette, hogy Hamilton nem fog különleges bánásmódban részesülni a győzelmi sorozata megtartása miatt.

„Szerintem Lewisnak nincs szüksége arra, hogy előnyben részesítsük, és soha nem is akarná ezt. A rekordja, miszerint minden szezonban képes volt futamgyőzelmet szerezni, nem akkora prioritás számára, mint az, hogy az autót a lehető legjobbra fejlesszük, és jövőre további győzelmekért és a bajnoki címért tudjunk küzdeni.”



Wolff elmondása szerint a Sao Pauló-i Nagydíj utolsó köreiben az első két helyen álló Mercedesek szabadon versenyezhettek volna, ha Hamilton utoléri Russellt: „Csapatként mindig is a szabad versenyzést támogattuk.”

„Sosem tettünk másként, hacsak az egyik versenyző már nem volt matematikailag versenyben a világbajnoki címért, a másik pedig igen. Szóval vártuk, hogy ugyanazokon az abroncsokon versenyezzenek egymás ellen, és erről szó is esett a reggeli stratégiai megbeszélésünkön” – mondta az osztrák.

George Russell, aki F1-es pályafutása első győzelmét aratta Interlagosban, nem lepődött meg azon, hogy szabadon versenyezhettek csapattársával.

„Mindig is azt mondták nekünk, hogy szabadon támadhatjuk egymást. Toto és a csapat nagyon bízik Lewisban és bennem. Volt már több közeli összecsapásunk a szezonban és mindig tiszteletteljesen bántunk a másikkal. Csak meg akartam érteni az álláspontot. Ha nem versenyezhettünk volna, azt mondták volna a rádión, hogy épségben hozzuk haza az autót. Így viszont minden körnek tökéletesnek kellett lennie, olyan volt, mintha időmérős köröket futnánk. Szóval örülök, hogy így nyerhettem meg a futamot” – nyilatkozta az összetett negyedik helyén álló pilóta.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: