DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Kiesés fenyegette Russellt, de nem tudott róla

Toto Wolff, a Mercedes F1-es csapatfőnöke árulta el, hogy a verseny során végig műszaki probléma volt George Russell autójával, de úgy döntöttek, erről inkább nem szólnak a brit pilótának.

A sprint megnyerése után az élről startolhatott George Russell a Formula-1-es Sao Pauló-i Nagydíjon, és tulajdonképpen az egész versenyt kontrollálta a brit, aki így az első győzelmét szerezte – ráadásul megszakította a Mercedes idei nyeretlenségét.

Pedig mint később kiderült, akár ki is eshetett volna Russell Interlagosban. A futamot ezúttal nem a helyszínről követő Toto Wolff csapatfőnök árulta el a leintést követően, hogy gondok voltak a W13-asával:

russell-brazil-futam-dppi-2022



„Vízszivárgásunk volt végig a futam során, és nem volt teljesen egyértelmű, hogy egyáltalán célba tudunk-e érni” – idézi a RacingNews365.com szaklap Wolffot, aki azt is elmondta, hogy inkább nem szóltak minderről a versenyzőnek: „Beszéltünk erről, és mindannyian egyetértettünk abban, hogy inkább hagyjuk így is vezetni a végéig és csak megpróbáljuk befejezni a versenyt.”

Wolff azt is elmondta, hogy miért hagyták volna a verseny végi biztonsági autós fázist követően, hogy összecsapjon a győzelemért Russell és az addigra a Max Verstappennel történt ütközése ellenére is második helyre zárkózó Lewis Hamilton (végül nem történt csata a két mercedeses között):

„Csapatként mindig is a szabad versenyre törekedtünk, sosem tettünk másképp, hacsak nem az a helyzet, hogy az egyik pilóta matematikailag már kiszállt a bajnoki harcból. Igazából vártuk is az összecsapásukat egyforma gumikon, a délelőtti stratégiai ülésen is beszéltünk erről.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: