DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hakkinen tanácsa Verstappennek: A csapat mindig az első

Kisebb botrány alakult ki Brazíliában a Red Bull csapatánál, miután Max Verstappen nem tartotta magát a korábban megbeszéltekhez, és nem engedte maga elé csapattársát a futam végén. Mika Hakkinen szerint be kell tartani az ilyen megállapodásokat.

Csapatutasításra Sergio Perez előre engedte Max Verstappent a Sao Pauló-i Nagydíj utolsó szakaszában, hogy a Red Bull világbajnoka pontokat vehessen el az előttük autózó riválisoktól. A megállapodás egyértelmű volt a rádión keresztüli üzenetek alapján, vagyis a kétszeres világbajnoknak vissza kellett volna adnia pozícióját a mexikóinak, amennyiben nem jár sikerrel.

Bár előzni nem tudott, ennek ellenére, Verstappen elől maradt, később pedig mérgesen közölte a csapattal, hogy miért nem volt hajlandó eleget tenni a korábbi utasításoknak. Mivel Perez továbbra is harcban van az egyéni pontverseny második pozíciójáért, ezért természetesen ő is frusztrált volt a leintést követően. A finnek kétszeres bajnoka, Mika Hakkinen szerint a megállapodásokat tiszteletben kell tartani.

„A csapat mindig az első, és ha van egy megállapodásod arról, hogyan dolgozol együtt a csapattársaddal, akkor mindig az a legjobb, ha azt betartod. Egyikünk sem ismeri pontosan Max és a Red Bull egyezségének feltételeit, de egyértelműen ő az első számú pilóta, cserébe pedig két világbajnoki címet hozott nekik” – kezdte értékelését az Unibet oldalán vezetett rovatában.



„Ettől függetlenül időnként nagy segítségére volt Maxnak, és idén együtt nyerték meg a konstruktőri címet is. Jó lenne, ha Max is segítene, mert Sergio és Charles Leclerc azonos pontszámmal állnak a pontversenyben” – folytatta gondolatmenetét.

A csapatvezető még vasárnap igyekezett leszögezni, hogy a futam után rendezték a soraikat, a pilóták pedig kezet ráztak egymással, így Hakkinen szerint érdekessé válthat a szezonzáró.  

„Úgy látom, Christian Horner megerősítette, hogy megbeszélték a helyzetet, kezet ráztak, és arra koncentrálnak, hogy segítsék Sergiót a második hely elérésében, szóval érdekes lesz látni, mi történik majd Abu-Dhabiban” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: