DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Norris nem vár meglepetéseredményt vasárnap

Lando Norris az előkelő negyedik helyre kvalifikálta magát a péntek esti időmérő edzésen Brazíliában, noha csütörtökön még az sem volt biztos, hogy autóba ülhet rosszulléte miatt.

Nem tűnt biztatónak a McLarenek tempója az egyetlen pénteki szabadedzésen, hiszen Norris a 15. helyen, míg csapattársa, Daniel Ricciardo utolsóként végzett. A változó időjárási körülmények között zajló időmérőn viszont váratlanul jó teljesítményt nyújtott a csütörtöki médianapot ételmérgezés miatt kihagyni kényszerülő brit pilóta, a Q1-et elsőként, míg a Q2-t másodikként zárta. A Q3-ban aztán utolsóként ment ki a pályára az érkező eső előtt, ami végül nem bizonyult jó stratégiának, de így is a második sorból kezdheti majd meg a McLarennel a szombati sprintfutamot.

„Tegnap nagyon sokat szenvedtem. Egyáltalán nem hittem volna, hogy ma autóba tudok ülni” – nyilatkozta a kvalifikáció után Norris az F1 hivatalos oldalának. „Tökéletes munkát végeztünk, mind a csapat részéről, mind az enyémről. Nem hiszem, hogy bármit jobban csinálhattunk volna, mint ahogy azt tettük: első hely a Q1-ben, második a Q2-ben, és a negyedik hely is összejött a végén. Utolsóként mentünk ki, ami talán nem volt a tökéletes döntés, de így más kockázatoktól kíméltük meg magunkat, és így is negyedik lettem a legnedvesebb körülmények között, úgyhogy nagyon boldog vagyok” – értékelt a brit.



„Szerintem egy kicsit ki fognak egyenlítődni a dolgok. Látni fogjuk a Red Bullokat, a Ferrarikat és a Mercedeseket visszajönni az élre, úgyhogy azt hiszem, minden vissza fog térni a normális kerékvágásba” – tette hozzá Norris, aki szerint viszont a sprintfutamon még lehet esélye a jó pozíciók megtartására a mezőny többi tagjának: „Úgy vélem, a körülmények jobb lehetőséget adnak a pilótáknak: egy olyan napon, mint a mai, nem minden az autókon múlik. K-Mag [Magnussen] és én is ezt bizonyítottuk ma.”

„Úgy érzem, nem csináltam mindent olyan jól, mint ahogy kellett volna, hiszen nem éreztem magam 100%-osan, ehhez képest jól sült el minden, úgyhogy egy meglepően pozitív napot zártunk” - mondta a bajnokság hetedik helyén álló pilóta már a Sky Sportsnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: