DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton szerint túl későn küldte ki őt a csapat

Lewis Hamilton és a Mercedes is azt érzi, nagy lehetőséget hagytak kihasználatlanul a változó időjárási körülmények között. A brit ász szerint nem a sor végén kellett volna kimennie a bokszból.

A hétszeres világbajnok, de idén még futamgyőzelmet sem szerző brit nagyon csalódottan értékelt a piros zászlóval megszakított, majd már csak az erősebb esőben újraindított időmérő edzést követően.

„A végén még kimentem megnézni, milyenek a körülmények, de természetesen teljesen vizes volt már a pálya. Ilyen az autóversenyzés. Nagyon nehéz dolgunk volt, szinte lehetetlen volt előre megmondani, milyenek lesznek a pályaviszonyok egy-két perc múlva. Még az esőcseppeket is nehéz volt észrevenni, mert annyira sötét lett” – magyarázta a kvalifikáción elért nyolcadik helyezését Lewis Hamilton a Formula.hu munkatársának jelenlétében.

Hamilton sokat panaszkodott autójára a Q3-ban, Russell jóval kevésbé


„A mezőny hátsó részében mentem csak ki a bokszutcából, ez pedig már a gyorsköröm során az erősebb eső kezdetét is jelentette. Valószínűleg, a kivezető körben is komolyan lehűltek az abroncsaim, úgyhogy nagyon peches voltam. George (Russell) viszont jó munkát végzett, Kevin Magnussennek pedig gratulálok” – tette hozzá Hamilton.

Az istálló sem elégedett. „Egyik pilótánknak sem sikerült valami jó kört futnia a Q3-ban. George viszont elégedettebb volt az autójával, mint Lewis, aki panaszkodott a tapadáshiányra a Q3-as gyorsköre után. Nem kell kétségbeesnünk, rengeteg versenykörünk lesz ezt helyrehozni, Lewis mindkét Ferrari és az egyik Red Bull elől rajtol majd a rajtrácson. További esélyünk, hogy várhatóan ismét megjósolhatatlan lesz az időjárás, így még a sprint alatt is többször lehet szükség hirtelen döntések meghozására” – fogalmazott Andrew Shovlin, a Mercedes technikai igazgatója.

Bár Russell kicsúszása okozta a piros zászlót és vette el a javítási lehetőséget például éppen Hamiltontól is, a harmadikként végző fiatalabb brit mentségére szóljon, hogy már a Q2-ben is gyorsabb kört autózott, mint csapattársa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: