DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton hihetetlenül erős, Verstappen egy igazi harcos Hakkinen szerint

Mika Hakkinent a Michael Schumacher elleni csatáira emlékezteti a brit és a holland pilóta párharca. Az egykori F1-es versenyző szerint mindketten kivételes képességekkel rendelkeznek.

Bár Lewis Hamilton idén nem tudott beleszólni a világbajnoki címért folytatott harcba, ettől függetlenül néhány alkalommal így is csatázhatott Max Verstappen ellen, aki Suzukában megvédte címét.

Egy másik kétszeres világbajnok, Mika Hakkinen szerint kettejük párharca sok dologban hasonlít arra, amikor annak idején ő küzdött Michael Schumacher ellen, miközben jelentősen megdicsérte a Mercedes és a Red Bull versenyzőjét.

„Mindenekelőtt nagyszerű versenyzők. Lewis hihetetlen képességeket és érettséget mutatott az évek során, ahogyan beszél az F1-ről, önmagáról, a szurkolókról, azt mutatja, hogy egy igazán nagyszerű személyiség. Természetesen a tempója és a pályán szerzett tapasztalata is hihetetlen” – kezdte mondandóját The Race Flat Out with Mika Hakkinen című podcastjében. „Max továbbra is egy úriember, aki már fiatal korában hihetetlen eredményeket ért el, és igazi harcosként viselkedik odakint. Nem szívesen harcolnál ellene. Fiatal koromban volt lehetőségem Michael Schumacher ellen versenyezni, aki néha rossz fiú volt, de nem adta fel. Amikor Maxról és Lewisról beszélünk, van néhány hasonló helyzet” – folytatta Hakkinen.



A finn úgy látja, Hamilton tapasztalata jelenleg aranyat ér a Formula-1-ben a mostani szabályok miatt, ami hatalmas segítséget nyújthat a Mercedesnek, hogy visszatérjenek a győztesek útjára.

„Mindketten fantasztikusan tehetségesek, Lewis pedig hihetetlen fizikai és mentális erővel rendelkezik. Az F1 jelenleg nagyon érdekes időszakot él át, egyszerűen azért, mert a tesztidő nagyon korlátozott, így egy olyan pilóta sokat érhet, aki hasznos tapasztalattal rendelkezik. Ez nem csak akkor igaz, amikor különböző meglepetésszerű kiállásokról, vagy időjárási körülményekről van szó, hanem az autó irányításáról. Felkészítheti őket a meglepetésekre, és ez sokat számít. A tapasztalat olyasmi, amit pénzzel nem lehet megvenni. Ahogyan Lewis fejlődött, az hihetetlen. Nagyszerű példa lehet a fiatalabb pilóták számára” – zárta gondolatait Hakkinen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: