DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

„Verstappen kevésbé harcias Leclerc-rel, mint Hamiltonnal”

Az 1996-os F1-es világbajnok Damon Hill szerint kevésbé volt intenzív a Ferrari monacóijával vívott párharca a hollandnak, mint a tavalyi. A brit expilóta a Red Bull-os érettségét méltatta.

Bár nem indult dominánsan számára a szezon, sőt, mégis minden idők egyik leglehengerlőbb teljesítményével lett másodszor is világbajnok idén Max Verstappen. Aki ráadásul számos rekordot is megdöntött eközben: 14 idei győzelme és az eddig begyűjtött 416 világbajnoki pontja is csúcsot jelent egy évadon belül.

Damon Hill is csak dicsérni tudta értelemszerűen a Red Bull pilótáját az F1 Nation Podcast adásában, mindenekelőtt azt kiemelve, hogy mennyivel érettebbé vált a még mindig csupán 25 éves pilóta:

verstappen-leclerc-redbull-2022-f1_2



„Alapvetően az idei teljesítménye eléggé fenséges volt. Az emberek felfigyeltek a kiegyensúlyozottságára a köridők tekintetében a Mexikóvárosi Nagydíjon, ahol nagyjából két tizedmásodpercen belüli köröket futott vagy 40 körön keresztül. Rendkívül éretten és nyugodtan vezetett, új szintet ért el abban, ahogy az emberek a tehetségét értékelik.”

Az 1996-os világbajnok részben Verstappen érettségéhez kapcsolódóan arra is rámutatott, hogy idei fő ellenfelével, a ferraris Charles Leclerc-rel sokkal kevésbé keveredett feszült összecsapásokba, mint 2021-ben Lewis Hamilton – akivel tavaly többször is ütközött a holland, míg idén a monacóival egyetlen csata során sem értek össze.

„Nos, nem igazán kellett megküzdenie egy másik csapattal a bajnoki címért, szóval nem láthattuk ugyanazt a harciasságot és reakciókat a Charles-lal vívott csatája során, mint korábban Lewisszal. Úgy tűnik, van közöttük valamiféle – nem is tudom – véleménykülönbség Lewisszal, de kevésbé igaz ez Charles Leclerc-rel. Charles is bajnoki esélyes volt, de szemlátomást Max kényelmesen birkózott meg ezzel” – vélekedett Hill.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: