DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mercedes: Hamiltont sokkolta az idei formánk

A Mercedes mérnökigazgatója, Andrew Shovlin szerint Lewis Hamiltont valósággal sokkolta a csapat küszködése a 2022-es szezon elején, mára azonban már pontosan tudják az idei problémák okait.

Kiábrándító pofonként szolgált az új szabályciklus első éve a hibridérát uraló Mercedes számára, hiszen a nyolcszoros konstruktőri bajnok brackley-i istálló idei konstrukciója, a W13-as nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, sőt, a mezőny egyik legnehezebben kezelhető autójává vált a delfinezés tekintetében, ami rengeteg fejtörést okozott a csapat mérnökeinek. A csillagosok azonban megtalálták a megoldást az őket sújtó problémákra, Toto Wolff szerint pedig annak ellenére is jelentősen változik majd az autó DNS-e a 2023-as szezonra, hogy megtartják az alapkoncepciót. Az istálló fejlődését remekül példázza, hogy Lewis Hamilton Austinban, valamint Mexikóvárosban is reális győzelmi esélyekkel rendelkezett Max Verstappen és a Red Bull ellen. Andrew Shovlin, a Mercedes mérnökigazgatója szerint azonban a hétszeres világbajnokot valósággal sokkolta a csapat gyenge formája a szezon elején.



„Lewis mindig keményen dolgozik, hihetetlenül motivált és folyamatosan a győzelemre tör. Úgy vélem, hogy az előző évek nagyszerű szezonjai után egy kisebbfajta sokként érte őt az idei nehezen kezelhető autó” – idézi Shovlint a RaceFans. „A csapatnak is alkalmazkodnia kellett ahhoz, hogy hatékonyan vegyük fel a harcot a középmezőnnyel az év elején, emellett állandóan kompromisszumos megoldásokat kellett eszközölnünk, amelyekből folyamatosan tanultunk. Szerintem azonban Lewis is látja, hogy jó irányba haladnak a dolgaink.”

A brit szakember szerint immár teljesen tisztában vannak vele, hogy pontosan min kell javítaniuk ahhoz, hogy visszatérjenek a korábbi években megszokott kerékvágásba. „Tisztán látjuk az utat, amin keresztül ismét visszatérhetünk ahhoz, hogy győzelmekért és pole-pozíciókért szállhassunk harcba. Lewis a csapat iránti elkötelezettségével – ami egyre inkább nő, ahogy közelebb kerülünk – valamint rengeteg munkával segít minket a cél elérésében” – méltatta a hétszeres világbajnok munkamorálját Shovlin.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: