DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Binottót nem aggasztja a Mercedes javulása

A Ferrari vezére nem tulajdonít nagy jelentőséget a csillagosok utóbbi versenyeken bemutatott formajavulásának, ugyanis Maranellóban már egy ideje a 2023-as autó fejlesztésére koncentrálnak.

Noha a vörösök egyértelmű favoritként vágtak neki a 2022-es szezonnak az F1-75-ös modellel, végül csupán asszisztálni tudtak a Red Bull dominanciájához, melynek eredményeként az energiaitalosok az egyéni és a konstruktőri bajnoki címet is tekintélyt parancsoló fölénnyel zsebelték be. A Ferrari a júliusi Osztrák Nagydíj óta nem tudott futamgyőzelmet ünnepelni, az utóbbi hetekben pedig a hatalmas fejlődést produkáló Mercedes tűnt a Red Bull első számú kihívójának, miután Lewis Hamiltonnak Austinban és Mexikóvárosban is reális esélye nyílt a futamgyőzelemre. A maranellóiak csapatfőnöke, Mattia Binotto azonban nem aggódik a Mercedes feltámadása miatt, ugyanis szerinte az eltérő fejlesztési ütemterv miatt a jelenlegi helyzet nem reprezentatív a jövő évi erősorrend szempontjából.

„A Mercedes visszatért, mert többet fejlesztettek az autón, mint mi. Tisztában vagyunk vele, hogy mi korábban leállítottuk az idei autó fejlesztését, hogy 2023-ra koncentrálhassunk, éppen ezért nem aggaszt a javulásuk mértéke” – hessegette el a feltételezéseket az olasz–svájci szakember. Nemrég a Sky Sports szakértője, Paul di Resta fogalmazott meg borús véleményt a vörösök teljesítményével kapcsolatban, a korábbi Force India-pilóta szerint a Mercedes ugyanis jelenleg egyértelműen a Ferrari fölött helyezkedik el az erősorrendben, Binotto szerint azonban egyáltalán nem olyan nyugtalanító a helyzet az olaszok háza táján.



„Visszatekintve az utóbbi versenyekre látható, hogy nem mindig voltunk nagyszerűek, de véleményem szerint Szingapúrban versenyképesnek bizonyultunk. Japánban esős körülmények uralkodtak és nem voltunk kellően gyorsak, de ott sem volt drámai a helyzet, különösen a kvalifikáción. Austinban ismét versenyképesnek mutatkoztunk az időmérőn, a futamon azonban elmaradtunk a várakozásoktól. Mexikóban sokkal rosszabbra fordultak a dolgok, de nem hiszem, hogy a továbbiakban is ez lesz a tendencia, mert korábban erősek voltunk” – idézi Binottót a Motorsport.com.

„Először elemeznünk kell, hogy mi siklott félre Mexikóban, hogy aztán az utolsó versenyeken visszatérhessünk a korábban látott szintre, és jobb eredményekért küzdhessünk” – zárta gondolatait a Ferrari csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: