DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

A Mercedes a télen tárgyal Hamiltonnal a folytatásról

A téli szünetben beszélnek majd a brit pilóta szerződéséről a csapatfőnök szerint. Lewis Hamilton jelenlegi kontraktusa 2023 végén jár le, de jelenleg úgy tűnik, folytatni szeretné karrierjét.

Bár a szezon kezdete előtt többekben felmerült, hogy a hétszeres világbajnok felhagy a versenyzéssel, végül Lewis Hamilton sikerre éhesen tért vissza, amire szüksége is lehetett, miután idén már nyoma sem volt csapata korábbi dominanciájának.

A brit jelenlegi szerződése a következő idény végén jár le, így esedékesek lesznek a tárgyalások, ezeket azonban csak a téli szünetben ejthetik meg a leghamarabb Toto Wolff szerint. „Még nem kezdtük el a tárgyalásokat. Előbb be akarjuk fejezni a szezont, majd a télen nyugodt időt találni erre, ahogyan azt korábban is tettük. Ő sokkal több nekünk, mint egy versenyző, Bár nem a karrierje végéről beszélünk, fontos beszélni arról is, hogy a Mercedes és a sok szponzorunk nagyköveteként milyen szerepet tölt be, és milyen hatással lehet a szélesebb közönségünkre” – olvasható az F1i.com oldalán.



Amennyiben elszánja magát a folytatásra, szinte biztos, hogy Hamilton a Mercedesnél marad. Eddigi összes F1-es versenyét a márka erőforrásaival teljesítette, de más okokból is kötődik a céghez.

„A Mercedes-Benz tényleg a családom. Ők kitartottak mellettem a gyengébb időszakokban is. Kitartottak mellettem, amikor kicsaptak az iskolából, mindenben mellettem álltak 2020-ban is. Kitartottak mellettem, a sajtóban megjelent dolgok, és a hullámvölgyek ellenére is. Tényleg hiszek ebben a márkában. Hiszek azokban az emberekben, akik a szervezeten belül vannak, és a lehető legjobb csapattársuk akarok lenni, mert úgy gondolom, hogy még jobbá, elérhetőbbé és erősebbé tehetjük a márkát, mint amilyen jelenleg. Úgy érzem, hogy ennek szerves része lehetek” – tette hozzá Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: