DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff: Inkább egy győzelem, mint a bajnoki ezüst

A Mercedes csapatvezetője szerint a fejlődésüket egy nagydíjgyőzelem mutatná igazán jól, nem pedig az, ha megelőznék a konstruktőri összetettben második helyen álló Ferrarit.

A nyers tempó alapján a Mexikóvárosi Nagydíjon volt az egyik legjobb esélye a Mercedesnek arra, hogy végre futamot nyerjenek a 2022-es szezonban: a Ferrari messze elmaradt tőlük és a Red Bullt, s egy ideig úgy tűnt, a pole-pozíció is elérhető számukra. Arról végül lecsúsztak, a versenyen pedig Toto Wolff szerint is eltaktikázták magukat a gumiválasztással, így végül be kellett érniük a második és negyedik helyekkel.

Mindenesetre a Mercedes így is újfent viszonylag közel került a Ferrarihoz a konstruktőri világbajnoki tabellán (40 pont a különbség a két istálló között), ám amikor a csapatfőnököt arról kérdezték, hogy az ezüstérem vagy egy futamgyőzelem a fő céljuk a hátralévő két nagydíjra, egyértelmű választ adott:

hamilton-mercedes-mexiko-2022-1



„Egy győzelem” – idézi a RacingNews365.com szaklap Wolffot, aki ki is fejtette ennek okait: „A győzelem azt mutatná, hogy az autónk újra harcban van az elsőségekért. A második hely annak is lenne köszönhető, hogy mások eldobták maguktól az esélyt és ezért több pontot szereztünk náluk.”

Bár a brazil pálya – ahol értesüléseink szerint nem forog veszélyben a versenyrendezés a választások óta kialakult kaotikus helyzet ellenére sem – nem fekszik olyan magasan, mint a mexikói, a Mercedes így is bizakodhat Interlagos előtt. Wolff szerint ugyanis valóban Mexikó kínálta eddig a legjobb esélyt számukra, mivel a ritkább levegő miatt kevésbé érvényesült az, hogy a W13-asnak nagy a légellenállása.

„A szimulációk azt mondják, hogy igen” – felelte a csapatvezető arra, hogy a hétvégi volt-e a legjobb sanszuk idén. „De látunk egy tendenciát, hogy versenyképesek vagyunk, és büszke vagyok a csapatra azért, amit ezen a hétvégén elért. Rengeteg dologgal kísérleteztünk: a motorszakemberek a határokat feszegették, hogy tényleg maximum teljesítményünk legyen, szóval szerintem egyszerre igyekszünk maximalizálni az idei évet, valamint a legtöbbet kipróbálni a következő idényre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: