DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Megkérdeztük: Nem törlik a Brazil Nagydíjat

Kaotikus a helyzet Brazíliában a választások végkimenetele miatt, azonban a Formula.hu információi szerint nincs alapja a pletykáknak, amelyek szerint elmaradhat a Brazil Nagydíj.

Országos zavargások törtek ki Brazíliában az elnökválasztás hétvégi második fordulójának eredményei hatására: a vesztes fél támogatói az ország szinte minden államában tüntettek és úttorlaszok tömkelegét állították fel. A közösségi médiában elterjedt, hogy a kaotikus állapotok miatt a jövő hét végén esedékes Brazil Nagydíj is veszélybe kerülhet, sőt, kedvezőtlenebb esetben akár el is maradhat.

-00121040_460



A Formula.hu információi szerint nincs ok az aggodalomra: a verseny szervezői kiemelt figyelemmel vizsgálják a helyzetet és annak alakulását, azonban nem tartanak attól, hogy az interlagosi futam megrendezése és lebonyolítása problémás lenne. A José Carlos Pace nevét viselő versenypályán már zajlanak az előkészületek, az illetékesek az utolsó simításokat végzik.

Az F1-es istállók felszerelésének jelentős része Mexikóból érkezett Brazíliába, ahol a közlekedési káosz miatt az megtörténhet, hogy a tervezetthez képest késve érkezik a helyszínre, attól viszont nem tartanak az érintettek, hogy ez bármilyen hatással lenne a futam előkészületeire.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: