DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Max elképesztő munkát végez

Mexikóban döntötte meg az egy szezonban elért futamgyőzelmek rekordját Max Verstappen, ennek pedig Sebastian Vettel is nagyon örült. A német úgy látja, teher nélkül csak még erősebbé vált a Red Bull.

Idei 14. alkalommal intették le elsőként az energiaitalosok holland pilótáját, aki ezzel az egy idényben megszerzett győzelmek tekintetében leszorította az élről Michael Schumachert és Sebastian Vettelt, akik 13 győzelemmel tartották ezt a csúcsot. A német versenyzők korábban közösen álltak a vonatkozó rangsor tetején, ám a Mexikóvárosi Nagydíj óta már Verstappen vezet ebben az összevetésben.

Bár ezzel Vetteltől elvetek egy rekordot, a négyszeres világbajnok egyáltalában nem bánkódik emiatt, inkább csak bíztatni próbálta Verstappent, hogy növelje a győzelmei számát.



„Ez szép munka volt tőle. Szerintem pokolian jó szezonja volt, szóval remélhetőleg folytatja és 16 győzelemig eljut ebben az évben. Ez nagyszerű a Red Bull számára, és még mindig ismerek ott néhány embert, ezért nagyon örülök nekik” – idézte őt a RacingNews365 portál.

Az Aston Martin rutinos versenyzője szerint az osztrák istálló már a tavalyi évben is nagy önbizalmat szerzett, az idei sikerek és a bebiztosított világbajnoki címek pedig csak még erősebbé tették őket.

„Nyilvánvalóan nagy lendületet kaptak tavalyról, és az idei autójuk hihetetlen. Akkor is nyertek futamokat, amikor nehezebbek voltak, mint bárki más, és azt hiszem, most végre lekerült róluk a teher. Az autó nagyon rendben van és Max is elképesztő munkát végez” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: