DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel nem tudja, hova tűnt az Aston tempója

Az USA Nagydíjon még a verseny egyik hőse volt, Mexikóvárosban viszont még a pontszerző helyre sem volt esélye a szezon végén visszavonuló négyszeres F1-es világbajnoknak.

Nagyot fordult a világ az Aston Martinnal és Sebastian Vettellel egy hét alatt: míg Austinban idei egyik legerősebb hétvégéjét produkálta a német, aki csak csapata elrontott kerékcseréje miatt nem végzett a középmezőny élén, addig a Mexikóvárosi Nagydíjon visszazuhant a mezőny végére az istálló. A négyszeres világbajnok csupán a 14. helyen ért célba, egy pozícióval megelőzve a csapattárs Lance Strollt.

vettel-aston-mexiko-2022-1



„Nehéz volt. Egyszerűen nem volt meg a tempónk” – értékelt a verseny után a Sky Germany kamerái előtt. „Mindent megpróbáltunk, de túl lassúak voltunk. Nem tudjuk, miért volt ekkora különbség az előző héthez képest. Az autó egyszerűen az elejétől kezdve lassú volt. Nem ez az első verseny, ahol ez történik velünk, szóval nem arról van szó, hogy ne tapasztaltunk volna már idén ilyet. De az előző hétvégéhez viszonyítva… meg kell ezt értenünk.”

Vettel legalább annak örült, hogy nem veszítettek sok pontot a konstruktőri hatodik helyért zajló küzdelemben: az Alfa Romeo is mindössze egy egységet gyűjtött Mexikóban, így most négy pont az előnyük az Aston Martinnal szemben. Mindeközben pedig a német pilótának már csak két nagydíja maradt hátra a karrierjéből: „A brazíliai sprinttel együtt valójában még három versenyem van” – mutatott rá. „Még mindig jó a hangulat, de persze nem annyira egy ilyen futam után.”

Vettel számára a leginkább emlékezetes momentum a mexikói hétvégéről az lehetett, amikor a pilótaparádé során egy régi Mercedest vezethetett: elmondása szerint úgy érezte, nincs elég hely az autóban három embernek, így a sofőrt elküldte és átvette tőle a volánt. Arra a kérdésre, hogy ez volt-e a hétvégéje fénypontja, így reagált: „Ha ez volt a fénypont, az sok mindent elmond a hétvégéről” – fogalmazott a versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: