DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Horner: Valami rendkívülinek lehetünk szemtanúi

A csapatfőnök, Christian Horner továbbra is ámulva figyeli Max Verstappen idei teljesítményét, szerinte pedig a holland versenyzőnek is köszönhető, hogy működött a csapat merész taktikája a Mexikóvárosi Nagydíjon.

„Max, folyamatosan lenyűgözöl minket” – mondta a leintést követően a csapatrádión Christian Horner az idei 14. futamgyőzelmét ünneplő Max Verstappennek. A holland egy igen merész taktikai húzásnak köszönhetően állhatott a dobogó tetejére Mexikóvárosban, amivel megdöntötte az egy szezonon belül elért futamgyőzelmek számát. A rekordon Michael Schumacher és Sebastian Vettel osztozott Mexikót megelőzően, akik 13 győzelmet értek el 2004-ben, valamint 2013-ban. A rekord azonban vasárnaptól kezdve immár Verstappen neve mellett díszeleg, Horner pedig nem győzött áradozni a csapat sztárpilótájáról.



„Max megdöntött egy rekordot, emellett pedig kifogástalanul vezetett. Ez volt az első alkalom itt, hogy a pole-ból rajtoló autó vezette a versenyt az 1-es kanyart követően. Nagyszerűen kontrollálta a futamot, nem használta túl a gumikat az elején, hanem beosztotta őket, ez pedig még több önbizalmat adott nekünk a közepes gumikkal kapcsolatban. Úgy gondolom, hogy a csapat a legjobb döntéseket hozta, mert egyértelműen a lágy és közepes gumik voltak a jobbak ma” – örvendezett a brit szakember a Formula.hu jelenlétében.

„Max egy különleges versenyző, amit pedig most látunk az valami igazán rendkívüli, mert pályafutása csúcsán van és hihetetlenül magas szinten teljesít. Most is remekül tartotta irányítása alatt a versenyt, majd képes volt megnyújtani a lágy gumis etapot, aztán pedig hozta ugyanazt a tempót a közepes abroncsokon” – zárta Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: