DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Leclerc motorproblémát gyanít az időmérő után

Mindössze a hetedik helyen zárta a mexikói kvalifikációt a monacói pilóta, aki szerint az egyenesbeli tempóval és a motor vezethetőségével is gondok adódtak az edzés során.

A kvalifikációk idei királyának számít Charles Leclerc a kilenc pole-pozíciójával, a Mexikóvárosi Nagydíj időmérőjén azonban váratlanul gyengén szerepelt: kikapott a Red Bulloktól, a Mercedesektől, a szintén csak ötödikként végző csapattársától, sőt még az Alfa Romeót vezető Valtteri Bottastól is, így mindössze a hetedik rajthelyet kaparintotta meg. A leintés után az F1 TV-nek arról beszélt, hogy gondja volt a Ferrari erőforrásával, de nem tudta pontosan megmondani, mi:

leclerc-mexiko-dppi-idomero



„Nehéz edzésen vagyunk túl. De lennie kell egy problémának, ebben biztos vagyok. Meg kell vizsgálnunk. Főként a motorral kapcsolatos, rengeteg időt veszítünk az egyenesben, emellett rengeteg probléma volt a vezethetőséggel is, a motor nem igazán reagált arra, amit a gázpedállal csináltam. Különösen nagy sebességtartományban volt rettenetesen nehéz.”

„Nagyon remélem, hogy ezt meg tudjuk oldani holnapra. Ha igen, akkor biztos vagyok benne, hogy jó eredményt érhetünk el. Ha nem, akkor nem tudom, mi sülhet ki belőle” – fogalmazott a monacói.

Leclerc a Sky Sports F1 kérdésére válaszolva elmondta: a mostani problémáknak nincs köze a mexikói pálya tengerszint feletti magasságához. Azt pedig újfent elmondta, hogy egyelőre nem tudja, mire számíthat vasárnap: „Nem igazán tudom egyelőre. Beszélnem kell a csapattal arról, hogy mit tudunk tenni, de nyilván sok mindenen nem változtathatunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: