DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Sainz: A vártnál nehezebb vezetni az autót

A mindössze ötödik helyen végző spanyol szerint részben előzetesen megkötött kompromisszumok miatt voltak lassabbak a szokottnál, de ezzel együtt is csalódott, hogy nem fért be az első háromba.

Míg idén a legtöbb pole-t a Ferrari szerezte eddig a Formula-1-ben, a Mexikóvárosi Nagydíj időmérőjén harcban sem tudtak lenni a rajtelsőségért. Sőt, a jobban szereplő pilótájuk, Carlos Sainz mindkét Red Bulltól és Mercedestől kikapott, míg Charles Leclerc elég még Valtteri Bottas is beékelődött az Alfa Romeóval.

Az ötödiknek kvalifikáló spanyolt váratlanul is érte a küszködésük, meg nem is: „Kicsit túl sokat küszködtünk ma. Azt kell mondanom, különösen nehéz volt vezetni az autót a kerékvetőkön és a huplikon” – nyilatkozta Sainz a Sky Sports F1 kameráinak. „Emiatt pedig nehéz is volt összerakni egy jó kört. Ha összeraknánk a szektoraimat, akkor szerintem a teljesítmény megvolt ahhoz, hogy ott legyek az első háromban 1:18,0-s idővel.”

sainz-ferrari-dppi-mexiko-1



„De nagyon nehéz itt vezetni az autót, nehéz volt összerakni egy kört. De ez van, tudjuk, milyen kompromisszumot kellett hoznunk ezen a hétvégén, úgyhogy nem lehetek túl csalódott az eddig elvégzett munkánkkal.”

„Tudjuk, miért vagyunk lassúak ezen a hétvégén, milyen kompromisszumokat kellett kötnünk. Ismerjük a számokat, tudjuk, miért nem vagyunk annyira gyorsak, mint szeretnénk lenni” – fogalmazott a Ferrari versenyzője.

„Ugyanakkor ahogy mondtam is, az autót kicsit trükkösebb volt vezetni, mint arra számítottam vagy mint a többi hétvégén. Úgyhogy ezt ki kell derítenünk, hogy miért, mert a tengerszint feletti magasságnak nem kellene ilyen hatással lennie ránk, szóval inkább amiatt szenvedhettünk, ahogy a rázókövön viselkedett az autó.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: