DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Horner: Max köre elképesztő volt

Úgy tűnt, Max Verstappennek meg kell dolgoznia idei hatodik pole-pozíciójáért, hiszen a Mercedesek nagyon jó tempót mutattak, végül simán behúzta az első rajthelyet a holland.

Elképesztően szoros csatát hozott a Mexikóvárosi Nagydíj időmérője, amelyen végül a kétszeres világbajnok bizonyult a leggyorsabbnak George Russell és Lewis Hamilton előtt. Végig kiélezett olt a küzdelem, ám utolsó nekifutásra Verstappen magabiztos előnnyel húzta be a pole-t.

Csapatfőnöke is megdicsérte a holland versenyzőt, aki váratlanul nagy előnnyel szerezte meg az első rajtkockát a magyar idő szerint este kilenckor induló versenyre. „Figyelemre méltó volt Max utolsó köre” – jegyezte meg a Red Bull sajtóközleményében Horner.



„Egyedül ő tudott 1:17-es kört futni, ráadásul több mint háromtizedes előnnyel zárta az időmérőt, ami egy újabb fantasztikus teljesítmény részéről. A második és a negyedik között kevesebb mint ötven ezred döntött, ami izgalmas versenyre enged kilátást.”

A csapatfőnök azt is kiemelte, hogy minden bizonnyal sokat fog számítani a szurkolók támogatása: „Hosszú az út az egyes kanyarig, így rengeteg lesz a lehetőség a rajtnál. A rajongók is fontos tényezők lehetnek, különösen Checo számára, hiszen az időmérőn is fantasztikus hangulatot teremtettek, és kíváncsian várjuk, hogy mire lesz képes a versenyen a második sorból rajtolva.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: