DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 24. csütörtök
F1

„Mintha jégen mentem volna” – mondta a megforgásról Verstappen

A kétszeres világbajnok sem tudta megfogni a Red Bullt, de Sergio Pereznek sem volt egyszerű péntekje: egyelőre a nehéz körülmények és a gumiteszt sem segítette a pilótákat Mexikóban.

Amíg a Ferrari és a Mercedes pilótái összességében elégedettek a pénteki eseményekkel a trükkös körülmények és a kisebb hibák ellenére is, addig a Red Bullnál egyelőre nem állt össze tökéletesen a mexikói hétvége: ugyan hagyományosan jól szoktak itt szerepelni az energiaitalosok autói, de most sem Sergio Perez, sem Max Verstappen nem érezte magát igazán jól az első napon részben a csúszós pálya, részben a Pirelli-teszt miatt elvesző idő miatt.

„Nagyon trükkös nap volt, ahogy Mexikóban általában az szokott lenni a magaslaton, itt nagyon könnyű hibázni. A második szabadedzés nagyrészt a Pirellié volt, de az elsőn szerintem csináltunk egy jó alapot, meglátjuk, hogy hova jutunk vele. Most a Ferrari és a Mercedes is nagyon erősnek tűnik, szóval kemény csatára számítok. Az első edzésen azért szerintem hamar megvolt a tempónk, szóval remélhetőleg ez szombaton is hamar meglesz” – értékelt Perez, aki azt is elmondta, hogy nehéz volt pontosan vezetni pénteken.

Csapattársa, az immár kétszeres világbajnok Max Verstappen meg is forgott az első gyakorláson, neki is meggyűlt a baja a körülményekkel: szerinte nem is sikerült annyi adatot gyűjteni, amennyire szükség lett volna.

„Igen, volt egy momentumom: ahogy kicsit lecsúsztam az ideális ívről, már olyan is volt, mint jégen mennék, úgyhogy drifteltem erre, drifteltem arra, aztán van egy pont, amikor már csak fékezhetsz” – magyarázta a hibáját a holland, amiből szerencséjére nem lett ütközés, még a fal előtt meg tudott állni.

„Úgy éreztem, hogy a lágy keverékű gumin minden rendben volt, de csak egy etapot teljesítettünk velük, aztán a második szabadedzésen megint a Pirelliket kellett tesztelni. Emiatt egy kicsit nehezebb a helyzetünk, kicsit több az ismeretlen mindenkinek, ahogy múlt héten is volt, de most a keményebb gumik egy kicsit trükkösebbek” – tette hozzá a címvédő, aki korábban azt is elmondta, hogy nem fogja segíteni Perezt, hogy megnyerje a hazai futamát, mert szerinte a mexikói éppen elég jó magától is ahhoz, hogy győzzön.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: