DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 24. csütörtök
F1

Leclerc összetörte, de szerinte jó a Ferrari

Leclerc a falnak csapta a Ferrarit a pénteki második szabadedzésen, de mégis elégedett az autóval, és ebben egyetért vele Carlos Sainz is: bizakodóak a Scuderia pilótái.

Pocsék pénteki napot teljesített Mexikóban Charles Leclerc, aki az első szabadedzésen defektet kapott, majd jelentős időt töltött a bokszban, aztán a második gyakorláson hibázott, és a korlátnnak csapta a Ferrarit. A monacói pilóta ennek ellenére nem túl borúlátó a hétvégével kapcsolatban, szerinte az autótörés sem fogja igazán befolyásolni a munkájukat.

„Őszintén szólva az érzés jó” – értékelte a rosszul sikerülő napot az autó szempontjából Leclerc.

„Az első szabadedzésen balszerencsés voltam, mert defektet kaptam a felvezető körön, majd sok időm kiesett, de utána jól éreztem magam az autóban. A második edzésen is ugyanez volt a helyzet a rövidebb etapoknál, aztán elindult az autó hátulja egy hosszabb etap kezdetén, és nem tudtam megfogni. Emiatt nem teljesítettem sok kört, és az én hibám volt, de szerintem nem fogja negatívan befolyásolni a hétvégét. Van elég tartalék alatrészünk már a sok büntetés után” – magyarázta a monacói, aki elárulta, hogy kipróbáltak egy új dolgot is délután.

„Kipróbáltunk valamit az autómon délután, amit én különösebben nem szeretek, nem volt olyan könnyű vezetni, mint az első edzésen, de tudom, hogy mit kell csinálni szombatra, így magabiztos vagyok, szerintem meglesz a teljesítményünk” – tette hozzá, de a beállításváltoztatásról csapattársa, Carlos Sainz is beszélt.

„Az első edzésen minden jó volt (Sainz az élen, Leclerc másodikként zárt - a szerk.), aztán a másodikra elég sok mindent változtattunk az autón, de nem tudjuk, hogy melyik irányba mentünk a Pirelli gumitesztje miatt. Összességében viszont szerintem jó az autó egyensúlya, és úgy gondolom, hogy az fog dönteni, hogy a magaslaton melyik csomag dolgozik majd a legjobban. A harmadik szabadedzés szerintem munkás lesz, mert sok adatot kell még gyűjtenünk az időmérő előtt, ráadásul az ilyen felforgatott hétvégéken kicsit mindig több a bizonytalanság a futam előtt. Mi viszont eddig ebben egész évben jók voltunk, és szerintem jó autónk van most szombatra és vasárnapra is” – foglalta össze gondolatait Sainz.

Magyar idő szerint este hét órakor kezdődik a harmadik szabadedzés, tíz órakor pedig az időmérő.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: