DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

Ralf Schumacher: Nincs alternatíva Mick helyett

Nagybátyja szerint a második F1-es évét töltő német pilóta eleget bizonyított idei teljesítményével, hogy kiérdemelje a Haas ülését a 2023-as szezonra is. Nem kizárt a tartalékosi poszt sem.

Már csak egyetlen kiadó hely maradt a Formula-1 2023-as rajtrácsán: továbbra sem dőlt el, hogy Mick Schumacher maradhat-e a Haasnál vagy valaki más érkezik a helyére (mindenekelőtt Nico Hülkenberg és Antonio Giovinazzi neve forog a sajtóban). A tulajdonos Gené Haas az elmúlt időszakban nem egyszer kritikát intézett a fiatal német irányába, amely alapján egyértelmű, hogy inog az ülés alatta, de az F1-et korábban megjárt nagybátyja, Ralf Schumacher szerint Mick megérdemelné a maradást – és szerinte nincs is jobb opciója a Haasnak:

mick-schumacher-haas-austin-1



„Mick ismét megmutatta, hogy erős versenytempóra képes. Austin rendkívül erős volt, és sokáig Kevin előtt haladt. Aztán viszont hátrafelé lépdelt. De Günther Steiner jól ítélte meg a helyzetet, amikor azt mondta, hogy sokáig nagyon gyors volt, utána viszont különböző okokból nehézzé vált a futama. Megvédte Micket, ami szerintem remek” – írta az USA Nagydíj után az exversenyző a német Sky Sportson vezetett blogjában.

„Mick mindent megtett, ami ahhoz szükséges, hogy 2023-ban is a Haasnál vezessen. Gene Haas és Günther Steiner is alaposan át fogja ezt gondolni, és rájönnek majd, hogy nincs alternatívájuk Mick helyett. Daniel Ricciardo nem az, és Nico Hülkenberg esetében is valószínűbb, hogy visszavonul. A teljesítménye és az idei fejlődése alapján látható, milyen potenciálra lehet még számítani Micknél. Éppen ezért nincs alternatíva.”

Ralf Schumacher szerint nem kizárt a tartalékpilótai állás unokaöccse számára, de arra is rámutatott, miért érné meg egy harmadik idényre is lehetőséget adni Micknek:

„Természetesen elképzelhető, hogy Mick, akárcsak Ricciardo, tartalékversenyző lesz egy másik csapatnál a következő idényben, hogy aztán 2024-ben újra állandó ülést kapjon. De nyilván jobb és fontosabb lenne a fejlődése szempontjából, ha végig autóban ülhetne, ráadásul Mick a harmadik évét kezdhetné meg, az autó pedig nagyon jól fejlődött. A költségsapka miatt a többi istálló sem fog már nagyot javulni. Emiatt a folytonosság mindkét fél számára fontos lenne, mert 2023 lehetne az év, amikor learathatnák a közös munka gyümölcsét és még nagyobb sikereket érhetnének el együtt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: