DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Három-öt évre előre tervez Hamilton

Tízéves távlatban már nehéz gondolkodni, mondja a hétszeres világbajnok. Biztos benne, hogy új szerződést köt a Mercedesszel – a márka mellette állt jóban-rosszban, már akkor is, mikor kitették az iskolából.

Lewis Hamilton szerződése 2023 végéig érvényes, de a brit számos alkalommal beszélt arról, hogy középtávon folytatni akarja a Formula-1-es szereplést, és akár 42-43 éves koráig a királykategóriában versenyezhet. Az sem kétséges, hogy kizárólag a Mercedesnél képzeli el jövőjét: „úgy tervezem, hogy az életem hátralévő részére a Mercedesszel maradok” – fogalmazott korábban. Ezt a szándékát egy friss interjúban is elismételte:

„Újabb megállapodást fogunk kötni. Le fogunk ülni és megtárgyaljuk a következő pár hónapban. A célom az, hogy a Mercedesszel folytassam. A Mercedesszel vagyok 13 éves korom óta, és tényleg ők a családom. Kitartottak mellettem jóban-rosszban. Amikor kitettek az iskolából. A 2020-es történések során. A hibáim után és a sajtóban való kavarás ellenére. Kitartottak velem, amikor magasan és mélyen voltam” – idézi az Autosport Hamiltont.

„Hiszek ebben a márkában, hiszek az itt levő emberekben. Én akarok lenni a lehető legjobb csapattársuk, mert hiszem, hogy még jobbá, még megközelíthetőbbé, még erősebbé tehetjük ezt a márkát. Úgy gondolom, hogy ennek szerves része lehetek” – hangsúlyozta a hétszeres világbajnok, hogy a Mercedesszel vágyik közös jövőre.



Hamilton határozott álláspontja, hogy a közeli jövőben a Formula-1-ben akar maradni. Arra a kérdésre viszont, hol jár majd tíz év múlva, már nehéz választ adni.

„A jövőbeli terveim illetően… Minden év végén leül az ember és összegez, gondolkodik. Nem tudom, másánál ez hogyan működik, de én igyekszem kiértékelni az évem és összevetni a következő három-ötéves tervemmel. De tíz év esetében ez már nehéz. Hol látom magam? Mivel akarok foglalkozni? Mik a céljaim? Mostanában sok üzleti tevékenységbe is belevágtam, sok mindenben érdekelt vagyok, melyek a külső siker lehetőségét hordozzák” – folytatta a brit, aki éppen egy filmes vállalkozást indított el Apollo Dawn Films néven.

„De a versenyzést folytatni akarom. Szeretem, amit csinálok. 30 éve ezzel foglalkozom, és nem érzem úgy, hogy abba kellene hagynom. Azt hiszem, még mindig megérem a pénzem és továbbra is jobb akarok lenni. A tervem az, hogy még hosszú ideig itt leszek” – fogalmazott Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: