DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Hamilton: Életem végéig a Mercedesnél maradok

Az F1-ben is még több évre tervez a hétszeres világbajnok pilóta, de a britnek a versenyzésen túlmutató tervei is vannak jelenlegi munkaadójával – egyelőre a fő cél azonban az újabb vb-cím.

Bár már 37 éves, nem úgy fest, hogy a közeljövőben a visszavonuláson gondolkodna Lewis Hamilton. Jelenlegi szerződése a 2023-as esztendő végéig érvényes a Mercedesszel, de Toto Wolff szerint már tárgyaltak az esetleges hosszabbításról – sőt, a csapatvezető azt is elhintette nemrég, hogy akár további öt évig is versenyezhet a hétszeres világbajnok.

Amikor ezt az öt évet felvetették Hamiltonnak, maga a versenyző sem cáfolta, hogy elképzelhető, hogy 42-43 éves koráig a Formula-1-ben szerepeljen: „Elképzelhető, igen, jól érzem magam. Imádom, amit csinálok. Rengeteg munka vár még ránk, sok dolgot érhetünk még el. Úgyhogy nem tervezek a közeljövőben bárhova is menni” – idézi a britet az F1i.com.

hamilton-mercedes-suzuka-2022-f1



Bár azt nem tudja, meddig marad még az F1-ben, Hamilton abban viszont biztos, hogy élete végéig a Mercedes kötelékeiben szeretne maradni a sporton kívül is:

„Nem arról van szó, hogy nem vagyok biztos a dolgomban, tudom, mit akarok csinálni. Tovább tervezek maradni, csak még nincs kőbe vésve, hogy milyen hosszabb. Úgy tervezem, hogy az életem hátralévő részére a Mercedesszel maradok, ez biztos. Inkább arról van szó, hogy kitaláljuk, mit fogunk még csinálni, a versenyzésen túl is szeretnék építkezni a Mercedesszel. Rengeteg dolgot csinálhat a Mercedes, hiszen nem csak egy autógyártóról beszélünk.”

Hamilton és a Mercedes valóban több kezdeményezést is elindított a közelmúltban a sokszínűség jegyében, a versenyző pedig most megjegyezte, hogy a német autógyártó rengeteg embernek munkát is ad, s olyan platformot jelent, amellyel pozitív hatással lehetnek a környezetre. „Szeretnék mindennek a részese lenni a Mercedesszel a versenyeken és a bajnokságokon túl is, de pillanatnyilag arra koncentrálunk, hogy újra világbajnokságokat nyerjünk” – tette hozzá a nyolcadik címre hajtó pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: