DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

A szél vetette vissza a Williams pilótáit

Több más csapathoz hasonlóan a Williams is küzdött az erős széllel Austinban, ám Alex Albon szerint ez náluk jóval nagyobb gondot okozott. A brit-thai pilóta szerint a pontszerzés is ezen úszott el.

Rengetegen panaszkodtak a nagyobb széllökésekre az USA Nagydíj során, Valtteri Bottas például ennek köszönhetően csúszott meg és ragadt a sóderágyban. A Williamsnél sem volt sokkal jobb a helyzet, hiszen az autójukat rendkívül instabillá tették a körülmények.

Alexander Albon úgy látja, emiatt a gumikopás mértéke is nagyobb volt a vártnál, így nem sok esélyük maradt a pontszerzésre. „Az időjárási körülmények miatt sokkal többet csúszkáltunk, ezáltal a gumikopás is nagyobb lett. Igazán trükkös lett a helyzet és azt hiszem több hiba is született ebből” – idézte őt a RaceFans.



Albon a rajtbüntetéseknek is köszönhetően a nyolcadik helyről startolhatott, végül azonban csak a 12. helyen ért célba, míg csapattársát a 17. helyen intette le a kockás zászló. A 26 éves versenyző szerint minden tőlük telhetőt megtettek a jobb eredmény érdekében, de múlt vasárnap ez volt a maximum.

„Mindent beleadtunk, de nagyon küzdöttünk. Már a rajtunk sem volt egyszerű, egy elfékezés után pedig a vibráció is elég nagy lett az első tíz körben, szóval hamar váltanunk kellett. A kiállásunkkal ezt sikerült megoldanunk és reménykedtem abban, hogy megismételhetem a belgiumi szereplést, de a gumikopás miatt ez nem jöhetett össze. Volt egy jó lehetőségünk, de talán túl nagy falat volt a pontszerzés” – értékelt a grove-i alakulat pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: